God og effektiv udvendig isolering

Bor du i et gammelt hus, hvor varmeregningen efterhånden er en stor post i budgettet og bliver større og større?

Så er der et godt råd, der kan spare dig mange penge i takt med, at du holder bedre på varmen i din bolig.

Udvendig isolering er den mest effektive måde at isolere eller rettere efterisolere din bolig på. Ved at efterisolere ydervæggene i din bolig opnår du en større evne til at bibeholde varmen, men du sikrer samtidig også et mere stabilt og rart indeklima, og du ændrer på husets udseende.

Hvad består en udvendig isolering af?

Når man taler og udvendig isolering, så taler man typisk tre måder, som man kan isolere en ydervæg på.

  • Indvendig efterisolering – isoleringsmaterialet placeres på ydervæggens indvendige sider
  • Isolering af hulmur – blæser isoleringsmateriale ind i hulmuren
  • Udvendig efterisolering – isoleringen sættes på facadens yderside

Stort indgreb – hvornår kan det lade sig gøre?

Som nævnt i begyndelsen kan det være en god ide at lade sit hus få en udvendig isolering, hvis man oplever utæthed, og varmen fiser ud og bidrager negativt til en forhøjet varmeregning.

Men er dit hus et gammelt bindingsværk eller en ældre palævilla med mange detaljer på facaden, så vil det ikke være en god ide. Primært fordi det vil kræve et større kosmetisk indgreb, som vil ændre facaden betydeligt.

Der bør derfor tages arkitektoniske hensyn, hvis du ønsker at bevare disse. Men generelt er det en god investering i huse, der er gamle, har tykke ydermure, hvor en hulmursisolering ikke kan lade sig gøre.

Det skal dog tilføjes, at denne isoleringsmetode også kan benyttes til nyere huse, som har isolering, der ikke lever op til de nuværende krav for isolering, eller ydermure der er bygget af tegl, gasbeton eller beton.

Den udvendige isolering ses nu oftere ved typehuse tilbage fra 60’erne og 70’erne, da de som nævnt ikke lever op til de nuværende isoleringskrav, når der opføres nyt hus – men også af den grund at huse fra den tid ikke typisk anskues som værende arkitektoniske vindundere, hvorfor en facadeændring kun vil fremme husets udseende og værdi.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du får lavet en udvendig isolering, skal du være opmærksom på, at dit hus ændrer sit udseende totalt. De tykkere facader, som pålægges, gør, at både døre og vinduer vil være længere inde i huset i forhold til den nye og yderste del af huset.

Derfor ser det indsunket og måske lidt klodset ud. Det kan også give mindre dagslys. Men typisk når en sådan renovation foretages, så er der flere dele, der bliver udskiftet. Blandt andet døre og vinduer, som også er ældre og med fordel kan skiftes ud for at opnå større isolering.

Vinduer og døre fra dengang har slet ikke de samme egenskaber, som de har i dag. Der er sket en masse på den front, som gør dem i stand til at holde på varmen.

Ældre vinduer har været udsat for kulde, fugt og frost i mange år – derfor vil det være på sin plads at skifte dem ud.

Har du nyere vinduer, bør du da få dem ud, så de flugter med facaden, så de ikke er indsunket.

Udvendig isolering pris og fordele

Der er mange fordele ved en udvendig isolering af ældre huse. Du sparer penge ved en lavere varmeregning, der er mindre træk, mindre risiko for fugt og svamp, bedre indeklima og større komfort.

Alt dette øger husets værdi, og så får du ganske enkelt et flottere hus end det gamle.

Dette vil uden tvivl gøre dit hus mere attraktivt, hvis du engang står og skal sælge det. For slet ikke at tale om energimærkningen af dit hus, som også bliver bedre og mere attraktiv.

En gennemsnitlig vurdering af en udvendig isolering ligger på cirka 1.200 pr. kvm inkl. alt – også arbejdsløn. Men din investering kan sænke dit varmeforbrug med 6-7.000 kroner årligt, hvilket gør, at din investering tjener sig selv hjem – samtidig med, at dit hus jo bliver mere værd.

Vi anbefaler altid, at man får lavet udvendig isolering af professionelle håndværkere, som ved, hvad de laver.

På den måde undgår du graverende fejl, der kan koste dig rigtig mange penge. Indhent derfor nogle forskellige tilbud, så du får den bedste pris og den bedste løsning til netop dit hus.

[table id=14 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.