Hvis man finder investeringsverdenen spændende, kan man på internettet komme i den såkaldte aktieskole. Her kan man blandt andet blive sat ind i, hvordan man kommer i gang med handel med kryptovaluta. Den mest kendte digitale valuta er formentlig de såkaldte bitcoins. Med disse virtuelle penge kan man handle på internettet og i nogle fysiske butikker.

Hos aktieskole.com kan du få hjælp til at komme i gang med handel af alt fra aktier til bitcoins. Bitcoins kan være en svær størrelse helt at forstå. Det er trods alt noget meget uhåndgribeligt, når man er vant til at kunne holde sine penge i hænderne i form af mønter. Der er mange fordele ved de populære kryptovalutaer. Dog bør man vide, at der er risici forbundet ved investering af dem.

Hvad er kryptovaluta?

Som bekendt for de fleste foregår det meste handel fra sin konto og sit betalingskort. De fysiske penge forsvinder mere og mere ud af billedet. På den måde er kryptovaluta blot en udvikling af opbevaring af penge. Kryptovaluta er i bund og grund digitale penge. Man kan ikke få dem i fysisk form. De er blot nogle tal på en skærm.

Man kan ikke bruge kryptovaluta som betalingsmetode alle steder, som man stort set kan man almindelige penge, som vi kender dem. Ydermere er der ikke nogen, der styrer og fysisk kontrollerer enhver transaktion. Dette er kendetegnet ved decentralisering. Der er ikke nogen stat eller bank, som overvåger ens handler eller overførsler.

Skepsis omkring kryptovaluta

Selvom der er mange fordele forbundet ved handel med kryptovaluta, er der flere skeptikere omkring valutaen. Når en bank udsteder penge, ved vi med garanti, at de har værdi. Dette gælder ikke for digital valuta. Dennes værdi skabes ud fra udbud og efterspørgsel. På den måde får valutaen værdi. Går en bank konkurs, kan man ikke bruge den mere.

Men hvis en computer bryder sammen har det ikke nogen som helst betydning for de digitale mønter. Så længe at der er brugere af kryptovalutaen, kan man bruge dem som betalingsform. Derfor kan det virke usikkert at satse på digital valuta 100%. Bitcoins opstod gennem en anonym gruppe. Her skulle de løse nogle komplekse matematiske problemer for at skabe flere bitcoins.

Investering af bitcoins

Hele visionen bag bitcoins og andre kryptovaluta var at skabe en valuta, som hele verden kunne benytte sig af. Samtidig var decentraliseringen en vigtig del bag hele ideen. Der ligger en liberalistisk tankegang bag; man vil have frihed over sine penge og undgå kontrol og overvågning fra stat og bank.

Hvis man gerne vil komme i gang med at investere i bitcoins trods dens usikkerhed, kan man blive klogere online. Her kan man finde gode guides til, hvordan man kommer bedst igennem sin investering.

Sådan gør man

Det er ganske enkelt. Man kan vælge at benytte sig en af de mange handelsplatforme online. For eksempel kan man vælge den populære eToro. Her kan man nemt og hurtigt oprette en konto, sætte penge ind og købe sin første bitcoin. Man kan følge med i udviklingen og sælge, når man føler sig klar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.