Giv dit hus overfrakke på med teknisk isolering

Mærker du et stigende varmeforbrug om vinter, når kulden står på? Så kan det meget vel være fordi, at dit hus fryser og trænger til en tættere indpakning.

Du kan give din bolig en overfrakke på med en teknisk isolering, som vil spare dig både penge og varme – både på den korte og den lange bane.

En teknisk isolering (isolering eller efterisolering af dine rør m.m.) af din bolig er en investering. Det er ikke en investering, der koster dig ret meget, men til gengæld er der mange fordele.

Ud over at din bolig bliver tættere, holder den bedre på varmen. Det betyder, at din varmeregning vil falde, og dit forbrug vil naturligvis gøre det samme. En teknisk isolering har en stor gavnligt effekt på dit varmeforbrug, men i særdeleshed også på miljøet.

Det vil uden tvivl nedsætte dit CO2-forbrug og udslip, samtidig med at det giver et bedre indeklima og mere stabile temperaturer, da der ikke er utætheder, hvor varmen kan slippe ud.

Teknisk isolering er en ret billig og let måde at isolere dit hus på. Du kommer hurtigt til at spare kroner og ører, hvilket betyder, at din investering er tjent hjem forholdsvis hurtigt.

Desuden er en teknisk isolering med til at øge værdien på din bolig, da der skules til, hvilken typer energimærkning, dit hus har, når du engang eventuelt skal sælge.

Det er derfor klart, at en bedre energimærkning gør dit hus mere attraktivt over for potentielle købere.

Teknisk isolering – hvad dækker det over?

En teknisk isolering dækker typisk over, at der isoleres på teknikken. Det indbefatter rør såsom varmerør og vandrør, der løber i små skunkrum eller i krybekældre, og derfor kaldes det også nogle gange rørisolering.

Rørene isoleres eller efterisoleres, hvis de ikke har tilstrækkeligt med isolering på i forhold til de krav, der er fremsat fra Energistyrelsen.

Du kan godt selv udføre den tekniske isolering, men det er ikke særlig behageligt at bevæge sig rundt i de små rum, hvor rørene og materialerne typisk kan forårsage irritation, hvis ikke de behandles korrekt.

Derfor anbefales det, at du får professionelle isolatører til at udføre det, da de er vant til at håndtere et sådant arbejde. Yderligere er du sikker på, at det vil blive udført korrekt, og at du ikke skal ud at bruge flere penge på at få gjort det om, som hvis du selv har levet det forkert, og der stadig er huller, hvor varmen kan trække ud.

Så meget kan du spare

Det er naturligvis individuelt, hvor meget du kan spare ved at få lavet en teknisk isolering i netop dit hus. Det kommer an på størrelsen af huset, men det handler i den grad også om, hvor meget isolering der skal anvendes. Er dine rør i forvejen isoleret, eller skal det isoleres fra nyt.

Hvis dine rør eksempelvis er isoleret med 2 cm, kan det anbefales at efterisolere med 3 cm, så du kommer op på 5 cm, hvilket er en god tykkelse, som er det optimale.

Det giver ikke meget mening at isolere med mere. Men en sådan investering vil typisk have tjent sig hjem igen allerede efter 1-2 år – afhængigt af boligens størrelse/antal meter rør, der skal isoleres samt tykkelsen.

Der er nogle rør, der er større besparelse på end andre. Dette vil oftest være rør, der er særdeles aktive i fyringssæsonen, hvor der er koldt.

Du kan få tilskud til teknisk isolering

Da en teknisk isolering er en klar forbedring af dit hus, som bidrager til effektiv energiforbedring, da kan du få tilskud fra staten til dette.

Staten belønner tiltag, der kommer naturen til gode, og derfor er et sådant arbejde særdeles lukrativt for både staten, naturen og dig selv. Det er ren win, win og win, da alle får noget godt ud af det. Lige så snart at arbejdet er udført, får du tilskuddet direkte ind på din konto. Det kræver kun udfyldelse af en formular.

Kan du også se den sunde fornuft og logik i at få udført en teknisk isolering af din bolig?

[table id=16 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.