Tagrensning – tag hånd om dit tag

Taget er noget af det første, som folk lægger mærke til ved dit hus og derfor bør du altid se til, at det ser ordentligt ud. Dette er en holdning som mange danskere deler, men der er også nogen, som ikke tænker videre over det indtryk et beskidt og gammelt tag giver af resten af huset. Personer, som tager hånd om deres tag, vil ud over en rent skønhedsmæssig forbedring opleve, at taget holder i længere tid, end hvis man ikke renser det med jævne mellemrum. Du skal ikke lede længe i hvilken som helst dansk by, før du støder på et tag fyldt med mos og alger. Med et tag i sådan en forfatning kan ejeren på sigt opleve betydelige problemer, som kunne være mindsket eller helt undgået med en simpel tagrensning. Vi skal dog slå fast, at en lille smule mos hist og her i de fleste tilfælde ikke skader selve byggematerialerne, men oplever du en større bevoksning på taget af enten mos eller alger, skal du kraftigt overveje at få kigget taget efter af professionelle. Grunden til dette er, at store puder af eksempelvis mos kan suge så meget fugt og vand, at man risikerer, at der trænger vand ind under tagpladerne. Kommer der først vand ind under tagpladerne, ja så risikerer man i de værste tilfælde, at der udvikles skimmelsvamp som et resultat af fugten. Generelt kan man sige, at man skal holde øje med sit tag, så man kan få professionel rådgivning og assistance, hvis der skulle opstå store begroninger. Derudover kan personen, som går op i husets udseende, få lavet en tagrensning, hvis taget med årene er begyndt at se for slidt ud.

En effektiv og sikker fremgangsmåde

Skal man opnå den største effekt af en tagrensning, bør man lade professionelle stå for opgaven, da de i mange tilfælde er i besiddelse af det bedste samt miljørigtige udstyr, som sikrer at dit tag kommer til at skinne mest muligt, samtidig med at urenheder bliver fjernet på den mest nænsomme måde – både for miljøet og for dit tag. Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan man griber en tagrensning an, men ofte vil fremgangsmåden se således ud:

  • Først gennemgår håndværkeren, om taget rent faktisk har brug for en tagrensning
  • Herefter højtryksspules taget, som skal ske med miljøgodkendt udstyr – dog kan man også vælge en kemisk rensning, hvor der benyttes et specielt miljøgodkendt kemikalie
  • Efter dette kan man overveje, om algebehandling er en nødvendighed
  • Dernæst går håndværkeren taget igennem for defekte tagplader, som vil blive udskiftet
  • Til sidst kan man ofte vælge, at få malet taget, som typisk sker ad to omgange

Der bliver altså taget godt hånd om dit tag, når du vælger den professionelle løsning. Når du lader fagfolk om din tagrensning, vil de ydermere være dækket af en forsikring, som beskytter dig mod økonomiske tab i form af skader på taget, hvis ulykken skulle være ude. Dette hører dog til sjældenhederne, idet langt de fleste tagrensninger forløber smertefrit. Du kan derudover være heldig at finde et tilbud, hvor du er dækket af yderligere garantier, som kan give dig en ekstra sikkerhed. Disse garantier kunne være en tilfredshedsgaranti eller en forsikring om, at dit tag efter en rensning ikke skal tilses igen før eksempelvis om 10 år. Forsøger du derimod selv at rense dit tag, går du altså glip af disse fordele.

Tagrensning Pris – Hvad koster det?

Prisen for en tagrensning kan svinge forholdsvis meget. Forskellene i pris betyder, at man skal undersøge en række tilbud flere forskellige steder, da man på den måde kan opnå den bedste pris. Flere virksomheder kører desuden med en prisgaranti, som vil sige, at de ”matcher” konkurrenters tilbud, så du altid kan få den billigste pris hos dem. Der er flere udbydere på dette marked, og derfor er det vigtigt for dig, som gerne vil spare penge, at du undersøger dine muligheder grundigt. Som tommelfingerregel skal man dog være forberedt på at møde priser, som vil ligge i et prisleje på omkring 6.000 – 9.000 kr. Særligt dit tags størrelse/areal vil naturligvis have betydning for prisen, da der skal bruges flere arbejdstimer, samt materialer til et større tag. En tagrensning kan virke som en betydelig udgift, men pengene er overordentligt godt givet ud. Et helt nyt tag kan sagtens løbe op i små 100.000 kr., hvorfor en tagrensning måske er at foretrække i din situation. [table id=4 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.