Solfanger – Lad solen blive din energikilde og spar penge

Solfangere er investeringen til dig, der er træt af dyre varmeregninger og ønsker at etablere en varmeløsning, der er god for både dig og miljøet.

Solfangere er et anlæg af aktive solvarmeplader, som omsætter solens varme/stråler til opvarmning af vand, der opholdes i en beholder.

Vandet kan både være til brug af varmt vand, til radiatorer eller bad og vask. Der er rigtig mange fordele ved at bruge solfangere og lade solen være din energikilde.

Du kan nedsætte dit forbrug af varmekilder som fx olie eller gas. Og for det andet, så er solfangere et skridt i den grønne retning, som kan være med til at ændre den globale opvarmning, da der slet ikke er noget CO2-udslip.

Nå ja, og så sparer du en hulens masse penge på den ellers så dyre varmeregning.

Solvarmeanlæg virker på den måde, at det er i stand til at omsætte solens varme/energi for derefter at sende varmen i et lukket kredsløb helt uden at udlede CO2 eller andre skadelige stoffer.

Det er et yderst enkelt, men meget effektivt, princip, som er et godt alternativ til din eksisterende energikilde. Energien fra solen opfanges i solfangerne, hvori der cirkulerer vand – disse er placeret udenfor på eksempelvis dit tag.

Solen opvarmer så vandet i dine solfangere, hvorefter det opvarmede vand føres igennem et rør til dine varmevekslere, som så distribuerer varmen til fx dine radiatorer.

Solfanger – En løsning til alle behov

Der findes allerede rigtig mange solvarmeanlæg på markedet, og der findes en løsning til ethvert behov. Fælles for alle solvarmeanlæg er, at de benytter solens strålevarme til at opvarme det vand, du skal bruge.

Om det er til opvasken eller til dine radiatorer på børnenes værelser – så kommer varmen det samme sted fra, nemlig solen. Solfangere udnytter som sagt solens varmeenergi, og der udledes intet CO2, hvilket gør solfangere til ekstremt grønt tiltag, der både er energivenligt og økonomisk profitabelt sammenlignet med dine eksisterende energikilder.

Det skal for god ordens skyld tilføjes, at solfangere ikke kan erstatte dine eksisterende energikilder, men de kan reducere dit forbrug meget væsentligt. Meget afhænger naturligvis af selve dit forbrug, men også størrelsen på dine solfangere.

Solfangere dækker forskellige behov, da de er af forskellige typer. Man kan dele dem op i disse grundlæggende dele, som dækker over: anlæg til brugsvand, anlæg til rumvarme og et til begge dele på én gang.

Solfanger til brugsvand

Brugsvandsanlægget er det, der forsyner dig med varmt vand i hanerne, til vask og bad. Disse er ofte mindre anlæg, som typisk består af cirka 3-6 kvm solfangere på dit tag samt en beholder på godt 200-300 liter.

Denne løsning dækker behovene hos en mindre familie på 2-3 personer, og den dækker godt 70 % af forbruget på brugsvand om året – igen er det individuelt, men i omegnen.

Solfanger til rumvarme

Hvis du søger en løsning, der kan varme både brugsvand og rummene op, så er du ude i et anlæg på 9-18 kvm samt en varmtvandsbeholder på 300 liter.

Denne løsning kan dække godt en tredjedel af det samlede energiforbrug til opvarmning af vand og rum. Igen er det afhængigt af forbrug, familiens størrelse og størrelsen på anlægget.

Så meget får du ud af solfangere og solfanger pris

Den anslåede levetid på et typisk solvarmeanlæg ligger på godt 20 år, og det er meget individuelt, hvor stor en besparelse, du kan konkret kan få ud af det.

Men man siger, at du vil kunne opnå en gennemsnitlig besparelse på 30 % af dit varmeforbrug og godt 60 % af dit varmtvandsforbrug ved at etablere et solvarmeanlæg.

Prisen for et sådant anlæg til brugsvand for en lille familie ligger på godt 35.000 kroner plus installation.

Større anlæg til både opvarmning af vand og rum ligger på det dobbelte. Men til gengæld er det en stensikker investering, der vil spare dig penge i det lange løb, og desuden er du med til at gøre noget godt for miljøet.

Tendensen tiltager, da der kommer større og større fokus på grøn energi. Kampen mod den globale opvarmning starter med det enkelte individ – køb derfor solceller og mindsk dit CO2-udslip.

Der er kun fordele – og så er det god og sund fornuft, der betaler sig for alle.

[table id=12 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.