Solceller – Sådan får du gratis strøm i 20 år

Gratis strøm i 20 år lyder næsten for godt til at være sandt, men svaret er enkelt: Solceller. Forklaringen på det får du her…

På en dejlig solskinsdag i Danmark præsterer solen en lyseffekt på 1000 Watt pr. kvm, hvilket er rigtig meget energi – tilmed vedvarende energi.

I øjeblikket sker der er et regulært boom af tiltag, der formår at omdanne denne vedvarende energi til elektrisk energi – nemlig ved hjælp af solceller.

Fordelene ved udnyttelse af solens energi er mange, da der hverken udledes CO2, og det er driftssikkert samt støjfrit.

Og nå ja, så sparer du i øvrigt så mange penge ved det, at du faktisk kan få gratis strøm i 20 år.

Sådan virker solceller

Solcellerne på dit anlæg fungerer således, at de omdanner sollys til strøm. I hvert enkelt solcelle omdannes lysets stråling til elektricitet.

Lige så snart solens stråler får berøring med solcellen, tilføres energi til materialet.

Cellerne anvendes altså til at producere strøm fra solens lys, og det er netop lyset, der aktiverer cellerne og ikke solstrålerne.

På den måde kan der også i mindre omfang produceres strøm, selv om der er overskyet. De sådan mest almindelige solceller i stand til at omdanne op til 15 % af sollysets energi til strøm, hvorimod de helt nye kan omdanne godt 20 %.

Solcellerne producerer det, man kalder for jævnstrøm, som er afhængigt af selve solcellens størrelse og solens lysstyrke.

Hvorfor er solceller nu så populære?

Én af grundene til den stigende interesse for solceller er naturligvis, at du kan spare mange penge i det lange løb.

Faktisk kan du få gratis strøm i op mod 20 år, når solcellerne har tjent sig selv hjem.

En anden grund er, at udgifterne til installation af solcelleanlæg er faldet meget, siden det kom til, hvilket giver en god pris, som er til at tjene hjem for derefter at være det rene profit, som du kan bruge på meget andet.

et hus med solceller på

Faktisk kan et solcelleanlæg bruges så smart, at man nu har mulighed for at koble sit anlæg til nettet og få ens måler til at køre baglæns rundt, når dit faktiske elforbrug er mindre end det, der bliver produceret.

Desuden kan du jo også få håndværkerfradrag til installationen af anlægget.

Hvis man nu tager udgangspunkt i en almindelig familie på godt fire personer: Her kan man få et solcelleanlæg, som producerer nok strøm til at dække dennes behov.

Prisen på anlægget vil være tjent ind i løbet af 10 år, og med en forventet levetid på solcelleanlægget på godt 30 år, så giver det gratis strøm i op mod 20 år. Det må om noget andet siges, at være en rigtig profitabel og yderst fornuftig investering, der har et synligt afkast.

I takt med at priserne fra elselskaberne er stigende, vil det derfor være en investering, der betaler sig endnu mere.

Alene disse økonomiske fordele er også nogle af grundene til, at der tilbage i 2011 skete en firdobling af installerede antal solcelleanlæg.

Grøn energi er vejen frem

Der kan ikke hersker nogen tvivl om, at grøn energi er noget, der satses rigtig meget på. Regeringerne på tværs af kloden har et fælles ansvar for at nedbringe udslippet af CO2, så den globale opvarmning kan standses.

I forsøget på dette er der nedsat kvoter for, hvor meget CO2-uslip hvert land må have. Og netop her kommer solcellerne til sin fulde berettigelse, da der ingen CO2 udledes ved denne energiform.

Det er også derfor, at den danske regering giver håndværkerfradrag på op til max 15.000 kroner om året til energirenovering, som kommer naturen til gode.

Der sættes i øvrigt stor lid til, og der forskes meget på området, som med al sandsynlighed vil medføre lavere priser i fremtiden, hvorfor det vil være endnu mere rentabelt at investere i grøn og vedvarende energi.

Kan du også se fidusen i solcelleanlæg?

Så kan du netop nu indhente tre tilbud og vælge den løsning, der bedst dækker dine behov. Vi anbefaler altid, at du får installeret det af professionelle, der ved, hvad de laver.

Det betaler sig at gøre det rigtigt første gang. Med faglærte montører undgår du at begå fejl, som kan ende med at koste mange penge for at få udbedret.

Ydermere kræves der en autoriseret el-installatør, når din inverter skal tilsluttes. Inverteren er den maskine, som skal omdanne energien fra solen til strøm.

En el-installatør har bestået diverse prøver fra Sikkerhedsstyrelsen, hvilket garanterer professionalisme og kvalitet.

[table id=11 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.