Er dine børn lige startet i skole og skal du aflevere dem i bil? Så er det meget vigtigt, at du er opmærksom på de sikkerhedsforanstaltninger, det kræver at have sine børn med i bilen. Det er nemlig ikke alle, der ved, hvad disse sikkerhedsforanstaltninger indebærer. Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du sikrer dine børn på vej til skole, så læs med her. 

Måske ved du allerede lidt om, hvordan man fragter sine børn på en sikker på gennem byen, og måske gør du ikke. Da de rette sikkerhedsforanstaltninger kan være altafgørende i tilfælde af en ulykke, er det derfor vigtigt at vide noget om dem.  

Vælg den sikreste autostol 

Der findes et hav af forskellige autostole, og har man ikke erfaring med autostole, kan det være en jungle. Er du uden erfaring, kan du hurtigt finde en masse råd og vejledning på https://autostol.dk/.  

Autostole produceres i mange forskellige varianter og kommer i fremadvendte og bagudvendte udgaver. Her er det vigtigt sat være opmærksom på, at de bagudvendte autostole er 5x så sikre som de fremadvendte. Derfor anbefales det at anskaffe sig en bagudvendt autostol, hvor barnet kigger mod bagruden. 

Ligeledes er det vigtigt at læse de specifikke instrukser, der medfølger den enkelte autostol. Er du opmærksom på disse ting, kan du trygt fragte din børn til og fra skole.  

Lovpligtige autostole 

Hvad de fleste ikke er bekendte med er, at det i Danmark er lovpligtigt at have sine børn placeret i en autostol under kørslen, hvis de er under 135cm høje. Det vil sige, at du altså kan modtage en bøde for at køre med dine børn uden at have dem placeret i en autostol.  

Men vigtigst af alt er det, at reglen udelukkende er lavet for at beskytte dit barn. En autostol kan nemlig være med til at sikre dit barn, hvis bilen mod al forventning skulle kollidere.  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.