familieliv

Vil du også gerne være mere sammen med din familie, når du studerer, kan det være svært at finde tid til familien, de huslige pligter, når du står og skal til eksamen. Vi giver dig her gode råd til hvordan at du kan kombinere dit studieliv med dit familieliv, uden at skulle gå på kompromis. 

Studér på deltid

 Du kan, hvis du har mulighed for det, studere på deltid eller via e-learning. På den måde vil du have mulighed for at kunne bruge mere tid derhjemme, hvis du har en lille familie som du skal tage dig af. Mangler du fag for at komme ind på drømmeuddannelsen kan du hos IBC tage nogle HF fag som Netfag, hvilket betyder at du selv kan planlægge dine fag og undervisning, efter din tid, det kræver dog rigtig meget selvstændighed, at kunne gennemføre et sådanne forløb. Har du ikke mulighed for at studere på deltid eller ved at tage din undervisning som E-learning, er der andre måder hvorpå du kan planlægge dig frem til at få mere tid til din familie. Det kan du gøre ved at du, hvis du bruger offentlig transport til uddannelsen, kan bruge tiden på at læse dine lektier, på den måde vil du kunne frigive lidt tid derhjemme til din familie. Undersøg på din skole om hvad der er muligt for dig. Vil du vide mere om IBC´s Netfag og om det kunne være noget for dig, kan du læse mere på Ibc.dk.   

Skriv speciale sammen med andre

Du er ved at være ved vejs ende med uddannelsen og nu skal du til at skrive dit speciale. Du går nok og overvejer om du skal skrive selv, eller om du skal arbejde sammen med andre. Her er det en god ide at arbejde sammen med nogle som du kender og som du ved at du kan arbejde rigtig godt sammen med, da et gruppearbejde, kan lette din opgavebyrde, for du er ikke alene om at skrive opgaven og det gør også at i kan planlægge, hvem der skal skrive hvad og i behøver ikke lave den samme research. Det at have minimum en anden at skrive med, gør også at du har en der kan komme med nogle andre ideer end dig, som kan være med til at forbedre jeres opgave. Det at der er en der sætter spørgsmålstegn ved dine ideer, gør at jeres opgave bliver meget bedre. I kan under opgaveskrivningen, tilpasse tiden så det passer ind i dit familieliv. Det kan være at i kan aftale faste tidspunkter i arbejder på, f.eks. at i sidder sammen og arbejder mellem 9 -16 i hverdagene, så i har fri i weekenden til at være sammen med familien. I kan også aftale at i arbejder længe og effektivt 3-4 dage om ugen, hvor i måske arbejder til sent hen på aftenen, dette gør at i så har en lidt længere weekend sammen med familien. Du kan også aftale med din gruppe at i arbejder hjemmefra det meste af tiden og at i mødes en dag om ugen eller mere og gennemgår det i har arbejdet med hver især. Når i er færdige med at skrive opgaven og den skal gennemgås for korrektur, kan i med fordel få en professionel til at gennemgå jeres opgave. Da det er godt at have nogle frisk øjne på opgaven. Studiekorrektur.dk tilbyder gennemgang af hele eller dele af jeres opgave.     

Løs konflikterne

Under en specialeskrivning kan der hurtigt opstå konflikter, både mellem gruppemedlemmer, men også på hjemmefronten, da opgaveskrivning kan være meget tidskrævende og kan fylde meget i dit liv i den periode. På hjemmefronten kan det have betydning for din tilstedeværelse, når du er sammen med familien, da du vil være fysisk tilstede, men mentalt skriver opgave. Når der opstår konflikter med gruppemedlemmer, kan det være uenigheder om opgavens form. Opstår der konflikter mellem din gruppe eller med familien derhjemme kan det løses ved at udføre noget konflikthåndtering gennem konflikttrappens 7 trin, som du kan lære om hos Fortunakurser.  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.