Rørisolering er lig med penge lommen

Rørisolering er en af de isoleringsformer, som for alvor bonner ud på pengebarometret. For at sige det ligeud, så er rørisolering lig med penge i lommen.

Denne isoleringsform har til formål at holde på varmen i dine rør, men ud over at det beskytter mod varmetab, så er hensigten også at beskytte mod frost og kondens.

Hvis du er boligejer og bor i et hus af nyere dato, så er der sandsynligvis rørisoleret efter nutidens standarder og bygningsreglementer.

Bor du derimod i et hus, der er ældre, kan der være masser af rør i din bolig, der ikke lever op til disse krav. Ikke nok med at de ikke lever op til diverse forskrifter, så dræner de også din pengepung unødigt – en udfordring, du kan komme til livs forholdsvist nemt, billigt og hurtigt.

Faktisk er det en rigtig god investering, som hurtigt er tjent ind igen. Ud over at varmen fosser ud af rørene, så kan der samtidig opstå fugtskader i form af råd og skimmelsvamp i dit hus – og herefter taler vi en helt anden pris for udbedring.

Der er derfor store fordele ved at få rørisoleret dit hus, da det kun forbedrer din økonomi, din varmholdning og modvirker skadelige bivirkninger.

Få derfor professionel hjælp og få tjekket dine rørføringer til punkt og prikke. Vurderes det, at du skal have efterisoleret boligen, da kan du med fordel indhente tilbud på arbejdet. Det er en billig og yderst effektiv måde at sikre din bolig de bedste vilkår, og det koster ikke alverden.

Vælg derfor det bedste tilbud fra professionelle og få det gjort. Det betaler sig i længden, men også på den korte bane. Få det gjort rigtigt første gang – få det lavet af uddannede folk, der ved, hvad de laver.

Spar energi – det er billigt og det er sund fornuft

Isolering og efterisolering af dine rør er en ret nem og meget billig måde at spare på energien. Varmetabet er typisk størst fra rør, som er varme året rundt – eller hvis det er rør, der ligger i uopvarmede rum som fx en kælder.

Det betaler sig dog også at rørisolere rør, som kun er varme om vinteren og efteråret.

Når varmen bager udenfor, og den relative luftfugtighed er høj indenfor, er det en rigtig god ide at gå husets vandrør efter i sømmene. Hvis de kolde vandrør drypper, er det typisk ikke fordi, at de er utætte, men dette skyldes oftest kondens, der dannes, når den varme luft møder de kolde vandrør og afkøles.

Men når vandet i rørene er koldere end luftens temperatur, kan der opstå kondens på de kolde rør. Den varme, fugtige luft vil afkøles på rørene og blive til dug.

Kondensvandet har derfor frit lejde til at drive ned ad rørene og forårsage fugtskader som skimmelsvamp og råd. Har man derimod fået isoleret disse rør, kan man komme sådanne situationer i forkøbet, og ens bolig forbliver skadesfri, du sparer energi og ikke mindst penge på dit varmeforbrug.

Du kan med fordel efterisolere

Selv om dine rør er isoleret, kan det have sine fordele at efterisolere. I rigtig mange huse løber de varme vandrør til centralvarmen, hvor det varme brugsvand løber igennem et koldt skunkrum over loftet eller i en krybekælder, hvis man da har det.

Er der 1-2 cm isolering på disse rør og faktisk plads til mere omkring dem, kan du godt efterisolere – med fordel! Det er svært at vurdere den endelige besparelse på netop dette, da det afhænger flere faktorer. Blandt andet hvor store rørene er, den brugte mængde isolering og temperaturen i rummet og i selve røret.

Men her et typisk eksempel på en besparelse ved at efterisolere rør:

For et normalt rør til centralvarmen, som allerede er isoleret med 2 cm, vil du kunne få en årlig besparelse på 16 kWh pr. meter ved efterisolering med yderligere 3 cm, så du i alt har en isoleringstykkelse på 5 cm.

Hvis huset opvarmes af et oliefyr, vil det svare til en besparelse på to liter olie pr. meter rør, som er blevet efterisoleret – hvilket giver cirka 23 kroner pr. meter. Det løber derfor hurtigt op og kan derfor altid betale sig at få gennemgået sin rørføring.

På den anden side set, er den mulige besparelse en nuværende ekstraudgift, som kan elimineres. Det er ganske sund fornuft, og du gør ikke mindst noget godt for miljøet, da du mindsker dit CO2-udslip.

Gør-det-selv eller professionelle – Rørisolering pris, hvad koster rørisolering?

Det er forholdsvist let selv at udføre rørisolering, men det kan dog være svært at komme rundt i de små skunkrum og lave krybekældre. Yderligere er isoleringsmaterialet ikke det mest behagelige at arbejde med.

Du kan få stort set alle materialerne i de fleste byggemarkeder; rørskåle, mineraluld, PE-skum (en stærk og robust skum, som lukker tæt) og naturmaterialer.

Én af fordelene ved at få professionelle til at udføre arbejdet, er at de benytter rørskåle af mineraluld, da de isolerer bedre. Det er langt sværere for den ikke-faglærte at arbejde med. Men disse rørskåle skal tilpasses/skæres til og derefter presses rundt om rørene.

Det samme gælder rørisoleringen, som skæres til mod ventiler og samlinger, så der sluttes helt tæt, og varmen bliver holdt inde, hvor den hører til. God og holdbar montering af rørisoleringen er nøglen til den store energi- og pengebesparelse.

Overvej derfor grundigt at få professionelle til at udføre arbejdet, da det i forvejen er billigt. I øvrigt kan du benytte dit håndværkerfradrag, hvoraf det derfor bliver endnu billigere, og til gengæld bliver det udført korrekt.

Prisen for at få isolering lavet af professionelle vil typisk udregnes ud fra, hvor mange meter rør der skal isoleres. Det vil under alle omstændigheder være en af de absolut billigste isoleringsopgaver, du vil finde, idet materialerne til selve isolering er relativt billige, hvorfor den største udgift er lønnen til håndværkerne.

Indhent tre tilbud allerede nu – det er ganske uforpligtende. Hver dag uden ordentlig rørisolering er penge ud af lommen. Få derfor isoleret godt og grundigt, så du kan stoppe pengene i lommen

[table id=18 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.