ny græsplæne

Har du også lige investeret i en ny græsplæne? Så vil du helt sikkert gerne have, at den holder i så lang tid, som overhovedet muligt. Derfor kan det være en rigtig god ide, at du kommer topdressing på din græsplæne, så den kan være smuk og frodig i mange år i fremtiden.

Topdressing er nemlig et gødningsprodukt, som kan bruges til mange forskellige formål ved græsplænen. Læs med her og find ud af, hvorfor du skal huske at bruge topdressing. På Byggeshops kan du finde gode tilbud og priser på topdressing, som du bruge som guide, når du selv skal ud og købe topdressing til din græsplæne.

Det kan du bruge topdressing til

Som beskrevet tidligere kan topdressing bruges til rigtig mange ting til din græsplæne. Det kan bruges, når din gamle græsplæne skal friskes op, da gødningen virkelig kan gøre en gammel græsplæne fin igen. Især hvis den ikke er mere end et par år gammel, men hvor den har set bedre dage.

Du kan også bruge topdressing, når du skal anlægge en ny græsplæne, da det nye græs har rigtig godt af at få gødning ligeså snart, den er blevet lagt. Så har den nemlig de bedste betingelser for at vokse sig modstandsdygtig overfor det meste vind og vejr. Samtidig ser græsplænen også langt pænere ud efter længere tid med topdressing, da græsset her får god og nærende jord.

Du kan også bruge topdressing, hvis du har en ujævn græsplæne. Så skal du komme topdressingen på den del af græsplænen, som ikke har ligeså meget græs, som den gode del har. På den måde kan du nemt udligne plænen, så den er pæn over det hele. Du kan også bruge topdressingen til at bekæmpe blandt andet mos og skadedyr, da gødningen er giftigt for disse. Altså er der rigtig meget fornuftigt, du kan bruge topdressing til.

Hvad er topdressing egentlig?

Nu ved du, hvad topdressing kan bruges til, men hvad er det egentlig, og hvad består det af? Topdressing er som beskrevet tidligere et gødningsprodukt, som kan bruges til at gøde og vedligeholde en græsplæne. For at det har den bedste ydeevne skal det indeholde to vigtige ingredienser: findelt kompost og bakkesand. Denne kombination gør nemlig store mirakler for en trist, beskadiget eller helt ny græsplæne. Dertil er det vigtigt, at topdressingen har en fin konsistens uden store stenklumper og store grene, da miksturen ellers vil have svært ved at trænge ordentligt ned i jorden, og topdressingen vil så være spild af penge.

Sørg derfor altid for at spørge eller læse dig til, hvordan topdressingen er sorteret. På den måde ved du, at det produkt du køber, er af god kvalitet og er god til din græsplæne. Når du så skal til at komme topdressingen på din græsplæne, skal du starte med at fordele det jævnt med en skovl og en omvendt rive, så det bedst muligt kan sive ned i jorden. Inden længe har ud så en rigtig fin og velplejet græsplæne.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.