Loftisolering minimerer dit varmeforbrug betragteligt

Man siger, at godt 75% af al kropsvarmen forsvinder ud gennem hovedet. Derfor er det anbefalelsesværdigt at bruge hue – især om vinteren.

På samme måde kan du betragte dit hus. Taget er hovedet, og resten af huset er kroppen. Hvis ikke dit loft er ordentlig isoleret, forsvinder varmen ud gennem taget.

Derfor er loftisolering et tiltag, der kan give din bolig merværdi og samtidig lægge låg på dit varmeforbrug.

Er dit loft ikke ordentligt isoleret, fosser varmen ud af huset – det samme gør dine penge, som bruges på et forhøjet energiforbrug, der kan undgås.

Varmen søger som hovedregel altid opad, og dit loft har et lige så stort areal som dit hus. Derfor er der en stor flade, som varmen kan fosse ud gennem. Hvis dit loft ikke er isoleret, vil varmen bare trække op og lægge sig under taget på dit hus og derefter trække ud gennem tagstenene og ud i ingenting.

Netop derfor kan det betale sig at få foretaget en loftisolering. Man kan vel nærmest sige, at det er dumt ikke at få gjort det, da det uden tvivl vil spare dig både energi og masser af penge i det lange løb.

Varmere hus og flere penge til dig selv

Loftisolering er en af de renoveringsmetoder, hvor du omgående kan se effekten. Du mærker forskellen på temperaturen i dit hus, som overordnet set vil medvirke til et markant bedre indeklima.

Dette skyldes, at temperaturen vil ligge mere stabilt, hvilket selvfølgelig også ville kunne mærkes på dit varmeforbrug og din pengepung. Udover at du naturligvis sparer penge og energi, så er du med til at gøre en hæderlig indsats for miljøet.

Et ikke-isoleret hus bruger omtrent tre gange så meget varme, som et godt isoleret og energivenligt hus gør – og derfor udleder det ca. tre gange så meget CO2, som jo er et brandvarmt samtaleemne, når der tales energi- og klimaforandringer.

Der er derfor al god grund til at gå dit loft efter i sømmene. Er dit loft isoleret i forvejen, er det værd at se på, om det er korrekt isoleret.

Hvis det er mere end 10 år siden, at det blev isoleret, så er der højst sandsynligt ikke gjort nok i forhold til de nutidige standarder og krav. Som det ser ud i dag, skal der isoleres med 400 mm, hvorimod det tidligere kun var 300 mm.

Det vil derfor være på sin plads at få foretaget en efterisolering af dit loft, hvilket sparer dig både varme og penge. Der er en god mening med det hele – nemlig at det kommer dig selv, dit varmeforbrug og naturen til gode.

Det kan i øvrigt stærkt anbefales, at du får en elektriker til at se på, om dine elinstallationer er foretaget korrekt, før der laves efterisolering.

Loftisolering kan du selv lave, men ligesom med så mange andre former for håndværk, så er der en grund til, at folk er uddannet i det.

Kvaliteten vil naturligt være bedre, og du sikrer at dit hus får præcis den behandling, det kræver. Ved professionel udførsel har du samtidig papir på, at det er korrekt udført og har den nødvendige garanti for produktet.

Det kan derfor betale sig, at gøre det rigtigt første gang, så du ikke ender med en større regning ved at få gjort det om.

Der er mange rigtig gode grunde til at få isoleret dit loft

Har du allerede nu, ligesom mange andre, besluttet dig for, at du skal have foretaget en professionel loftisolering, kan du få det billigt, hvis du…

  • Vil nedsætte dit varmeforbrug
  • Vil spare penge på dine udgifter til varme og energi
  • Vil have et mere behageligt indeklima
  • Vil tage hensyn til miljøet og nedsætte dit CO2-udslip
  • Vil tilføre din bolig merværdi og højere ejendomsværdi i forbindelse med salg
  • Vil have et hurtigere boligsalg, fordi der i højere grad efterspørges energivenlige huse, og du derfor vil have en bedre energimærkning

Du kan få tilskud til din loftisolering

At få foretaget en loftisolering er uden tvivl noget, der giver din bolig merværdi. Ikke kun for din bolig, men også dig selv og din økonomi.

Når det giver merværdi, skal det forstås således, at det faktisk er en forbedring af din bolig, som der bliver foretaget.

Netop boligforbedringer, som giver energiforbedringer, er noget, der bliver belønnet af staten. Da klima- og energiforbedringer som sagt er et varmt emne, kan du endda få tilskud til disse.

Du kan få et kontant tilskud af staten, da Energistyrelsen har iværksat denne tilskudsordning med det formål at få folk til at spare på deres varmeforbrug, som medfører mindre udledning af CO2.

Derfor har Energistyrelsen indgået nogle aftaler omkring energiforsyning rundt omkring i Danmark, som medvirker til at spare på danskernes energiforbrug.

Dette gælder både private og virksomheder, som hvert år skal spare 65 millioner kilowatt-timer de næste år.

Faktisk er det firmaer, der udfører mange loftisoleringer, som har mulighed for at tilbyde isoleringen til ret så fordelagtige priser. Nogle står endda også for det formelle omkring ansøgningen om tilskud, som gælder både udregning og ansøgning.

Yderligere modregnes dit tilskudsbeløb i den endelige regning fra det firma, der udfører den tydelige optimering af din bolig og dit bidrag til at gøre verden et bedre sted at være, så den også består mange år endnu.

Energi- og klimaforbedringer starter med det enkelte individ og det enkelte hus. Sammen kan vi gøre en forskel for den verden, vi lever i. Så stort er loftisolering.

Loftisolering Pris – Så billigt er det

Et eksempel på en efterisolering af loft kan være:

120 kvm hus, som er en god gennemsnitsbolig i Danmark, hvor der mangler at blive lagt 200 mm loftisolering i. Dette har en anslået pris på 13.500 kroner.

Det er derfor en billig renovation, som du jo i øvrigt kan få tilskud til.

Yderligere er der mange håndværkere om buddet, og de ved, at du vil have det billigst muligt. Du kan derfor med fordel indhente forskellige tilbud, før du endelig beslutter dig. Så du kan sammenligne pris og kvalitet af firmaerne.

Du kan i øvrigt trække udarbejdelsen af din loftisolering fra i skat, da du kan benytte håndværkerfradraget, hvor du kan trække en tredjedel af lønomkostningerne til håndværkerne fra.

Se regler for håndværkerfradrag på skat.dk

Få et uforpligtende tilbud på netop din loftisolering og start med at spare penge og gør noget godt for miljøet allerede nu.

[table id=19 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.