Rigtigt mange danskere mærker, at vi befinder os i økonomisk krise af en karakter, der ikke er set siden 1970’erne, og som mange af os ikke er gamle til at kunne huske. I krisetider kan det være svært at få pengene til at slå til, og her sætter vi fokus på, hvordan man med nogle få, nemme greb kan få lidt mere for sine penge. Læs med og få gode råd.

Særligt energipriserne har fået korthuset til at vælte for mange, men også de stigende fødevarepriser gør indhug i privatøkonomien. Den mangeårige udhuling af overførselsindkomster er også medvirkende til, at flere og flere nu befinder sig i en kritisk situation.

Energien er den store synder

Som nævnt er de tårnhøje energipriser en stor hovedpine for mange mennesker. Her gælder det om at finde ud af, hvordan du kan spare på strøm, så elregningen bliver så lav som muligt. En af de store strømslugere i hjemmet er ovnen, og ved i højere grad at lave mad på komfuret i stedet for i ovnen, og for eksempel både bage boller og lave lasagne, når du endelig har ovnen tændt, kan der altså være penge at spare.

Også varmeregningen kan gøre det svært at sove om natten. Alle offentlige bygninger skal skrue temperaturen ned til 19 grader, og det kan man vælge at gøre også i hjemmet. Mange vil finde 19 grader for koldt, men selv en grad eller to kan også have en betydning, og hvis du sørger for at skrue yderligere ned om natten, hvor der ikke behøver at være lige så varmt som om dagen, kan du altså også her spare.

Skær det unødvendige fra

Når pengene er små, kan det betale sig at give sit forbrug et servicetjek. Måske har du beholdt nogle af de vaner, du havde før krisen, men ved at bruge de penge, du har, på kun de mest nødvendige ting, vil du opdage, at pengene rækker længere. Undlad helt at købe drikkevarer som sodavand, juice og energidrik, som heller ikke gør noget godt for din sundhed, men sluk tørsten i vand. Det gælder ikke kun for ting som sodavand og lignende, men i det hele taget, at man med fordel kan indføre et købestop for ting, der ikke er absolut nødvendige. De fleste dagligdagsvarer som æg, smør, havregryn, hakket kød og en lang række andre ting kommer jævnligt på tilbud, og her kan du købe, netop når der er tilbud fremfor, når du står og skal bruge tingene, hvor du måske må give fuld pris.

Få penge for dine gamle ting

Endelig kan du måske også finde nogle penge ved at sælge ting, du ikke længere bruger, men som andre kan få glæde af og gerne vil betale for. Mange mennesker har masser af ting på loftet eller i kælderen, de ikke bruger, for eksempel rulleskøjter, skistøvler, møbler og andre ting, og dem kan man med fordel tage et kig på, hvis det kniber med at få budgettet til at hænge sammen.

Foto:

https://pixabay.com/photos/no-money-jeans-money-wallet-4865814/
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.