Sænk varmeforbruget med isolering

Synes du, at dit varmeforbrug er ved at stikke helt af og bruger du generelt for mange penge på varme, som du hellere ville bruge på så meget andet?

Så er der en rigtig god løsning, som kommer dig til gode på mange parametre. Isolering af din bolig er en nem og billig måde at sænke dit varmeforbrug på, og det sparer dig rigtig mange penge på den lange bane, men også den korte.

Det er en rigtig god og ret lille investering i forhold til det store udbytte, som du får ud af det. Det betaler sig hurtigt, da din investering oftest er tjent hjem i løbet af 1-5 år afhængigt af, hvilken form for isolering du har valgt.

Mange typer isoleringsformer

Der findes rigtig mange måder at isolere dit hus på. Fælles for dem er naturligvis, at de gavner dit hus’ evne til at holde på varmen, så du kan nedsætte dit varmeforbrug og spare rigtig mange penge.

Typiske former for isolering, der er meget gavnlige, er eksempelvis loftisolering, gulvisolering, rørisolering, teknisk isolering, facadeisolering, hulmursisolering og sandblæsning.

Faktisk er der rigtig stor værdi i at isolere eller efterisolere sit hus. Ud over at du selvfølgelig sparer penge, så bliver dit hus også mere værd.

Du får en bedre energimærkning, hvilket gør det klart mere attraktivt for potentielle købere, hvis du en dag vil sælge. Det er nemlig noget, som der bliver skulet ret meget til, når der skal købes hus. Især hvis huset er af ældre dato.

Er dit hus mere en 15 år gammelt, kan du efterisolere med ret store besparelser.Om du skal have lavet en total isolation af alle parametre; vægge, gulve, lofter, tag osv., så vil der være ret mange penge at spare.

Det er klart, at jo tættere din bolig er, jo bedre er det for dit varmeforbrug.

Du kan få tilskud til isolering

Hvis du fyrer for gråspurvene, kan det i den grad betale sig at få isoleret eller efterisoleret din bolig.

Faktisk kan du få tilskud til denne udbedring, da det bliver belønnet at gøre noget godt for miljøet.

Jo mindre dit varmeforbrug er, jo mindre CO2 bruger du. Og da det lægger staten meget på sinde at imødekomme de aftalte CO2-kvoter, så starter det i den grad også i de private hjem.

Derfor gives der tilskud til energiforbedringer, som kan bidrage til samfundets ansvar om at nedsætte udslippet af CO2.

Isolering Pris – Så meget koster det at få isoleret

Der kan ikke gives en decideret konkret pris på en isolering, da der som nævnt er mange metoder og typer af isolering.

Nogle er mindre indgreb, imens andre er større og mere omfattende. Yderligere bygger prisen også på den individuelles valg af materialer, som fås i mange kvaliteter og priser derefter.

Prisen på en professionel isolering er meget afhængig af dit hus’ størrelse. Tager vi fx et hus på godt 130 kvm, hvor de to gavle skal isoleres, vil det koste godt 10.000 kroner at hulmursisolere væggene.

Få isoleret af professionelle

Isolering er et specifikt præcisionsarbejde, som kræver teknisk snilde og ekspertise. Der er en grund til, at der er en uddannelse, som gør fagfolk i stand til dette.

Derfor er vores klare anbefalinger da også, at du ikke udfører det selv, da der er større risiko for, at der opstår huller og at det ganske enkelt ikke bliver korrekt.

Med al respekt for dine evner naturligvis. Professionelle er ikke bare gode til at udføre selve arbejdet, men der ligger også en vurderingsproces inden, som de varetager bedst.

På baggrund af deres vurdering skal der tages beslutninger om, hvilken typer af isolering, der skal laves.

I vurderingen ligger der også, hvilke typer materialer der skal bruges. Dette beror selvfølgelig på en dialog med dig som kunde, da der også er prisforskelle på materialerne.

Men vigtigst er, at materialerne har gode tætningsevner, så huset holder tæt i al slags vejr.

Da vi anbefaler, at du bruger professionelle håndværkere, anbefaler vi samtidig, at du for din egen skyld indhenter mindst tre tilbud på det, du skal have lavet.

Herefter kan du beslutte dig for, hvilken løsning du vil have – set ud fra pris, kvalitet og naturligvis tilliden til den pågældende.

[table id=9 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.