Har du tænkt på at investerer i Amazon aktier, men ved ikke helt nok om virksomheden endnu? Så kan du med fordel få en masse nyttig viden om deres forretning herunder.

Amazon er en amerikansk internethandelsvirksomhed, der blev grundlagt i 1994 af Jeff Bezos, og har på 28 år vokset sig så stor at de er globale. De beskæftiger intet mindre end 1.4millioner ansatte, og havde i 2021 en vild omsætning på ufattelige 470 milliarder USD, omregnet til danske kroner er det 3.302.314.000.000kr. en fuldstændig vanvittig omsætning i tal.

30% af alle danskere har handlet på amazon, og vi er som alle ved, ikke noget stort land, så tanken om hvor mange handler der bliver lavet i hele verdenen, er slet ikke til at fatte.

Amazons forretning er egentlig en stor, eller rettere en kæmpe version af den danske ” den blå avis”, da det hele startede med salg af bøger online, og har siden udviklet sig til salg af stortset alt. Udover at de sælger ting online, har de også bevæget sig ind på film-markedet og streamingtjenester-markedet. Bla har de lavet afsnit med de kendte Tv-værter fra Topgear, og har fået det udviklet til en enorm succes! De har også fået deres egen streamingtjeneste, kaldet Amazon prime, som er en konkurrent til netflix. Som om dette ikke var nok, så er de også begyndt at have cloud lagring som spænder over et globalt markede. Så virkelig et firma som spænder vidt og bredt, hvilket også er med til at spække godt i kassen hos Amazon, og ikke mindst amazons ejere og aktionærer.

Som alle andre store virksomheder, så er Amazon også et børsnoteret selskab, hvor man kan købe aktier i virksomheden, og kunne du tænke dig at være på aktietrenden, så kan Amazon aktierne købes på platforme som Nordnet, Saxo investor, og via aktierdk.dk kan du vælge den platform der passer bedst til din investeringsplan, og begynde at investere i aktier.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.