Indvendig isolering der bevarer husets udseende

Er dit gamle hus utæt, og er varmeregningen på himmelkurs? Gør noget ved det nu og start med at spare penge og varme nu – det er almindelig sund fornuft.

Med en indvendig isolering/efterisolering af dit hus kan du nedsætte dit varmeforbrug og få flere penge til dig selv. Samtidig med at det er en god investering, der betaler sig hjem efter nogle år, så er det også et tiltag, der øger husværdien.

Det er oplagt at isolere dit hus indvendigt, hvis du ikke vil ændre på husets udseende/facade, hvis du ganske enkelt ikke vil eller må ændre på facaden på grund af bevaringsværdien, hvis det er et gammelt bindingsværk, eller hvis dit hus har et lille tagudtag, så der er ikke plads til udvendig isolering.

Det skal du være opmærksom på ved indvendig isolering

Når du isolerer indvendigt, vil du typisk få færre kvadratmeter beboelse. Men det er ikke meget mindre – du bør blot være opmærksom på det.

Når du får det gjort, så vil det såkaldte ”dugpunkt” flytte sig. Det vil sige det sted, hvor duggen opstår ved mødet mellem kold og varm luft. Herefter vil dugpunktet komme til at ligge i den inderste del af væggen, hvor der kan opstår fugtproblemer, hvis dampspærren ikke er tæt.

Lysningerne ved døre og vinduer bliver dybere, så der ikke kommer så meget lys ind. Det skal dog tilføjes, at hvis du skal have isoleret indvendigt, er det ikke alle vægge, der behøver isolering. Du kan ofte nøjes med dem i de kolde rum.

De mange fordele ved indvendig isolering

Der er rigtig mange fordele ved at få lavet en indvendig isolering / efterisolering af din bolig:

  • Du sparer tusindvis af kroner årligt
  • Du får et lavere varmeforbrug
  • Mindre træk fra vægge
  • Nedsætter risikoen for fugt og skimmelsvamp
  • Du forbedrer indeklimaet i din bolig
  • Bedre komfort
  • Forhøjet husværdi

Desuden bidrager en efterisolering til at opnå en bedre energimærkning, der gør dit hus mere attraktivt i salgs øjemed.

Indvendig Isolering Pris

Det er naturligvis individuelt fra hus til hus, hvad det koster at få efterisoleret indvendigt. Faktorer som kvadratmeter, antal vægge osv. spiller ind på prisens omfang.

Det anslås dog, at prisen for montering osv. inkl. arbejdsløn til håndværkere forløber sig i 850 – 1500 kr.

Prisen varierer, da geografi også har betydning i dette henseende. Hvis du vil have at vide præcist, hvad det vil koste at gennemføre samt hvor meget du kan spare i varme, så kan du med fordel kontakte en energikonsulent og få lavet en vurdering.

Yderligere anslås det, at en sådan type isolering som indvendig isolering vil medføre en årlig besparelse på omkring 3.500,- Dette beløb er også afhængigt af ovenstående faktorer.

Men uanset hvad er det en investering, der over en kortere årrække vil tjenes hjem – og det øger værdien på dit hus. Med andre ord: Der er al mulig grund til at få det gjort – grundene til IKKE at få det gjort er i klart undertal.

Gør dig selv den tjeneste og begyndt at spare penge og varme. Du gør også en god gerning for miljøet!

Kan du gøre det selv?

Det korte svar er nej. Hvis du er uddannet i det, så selvfølgelig ja. Men at efterisolere dine ydervægge er noget, du selv bør give dig i kast med.

Du kan dog selv foretage en smule forarbejde, som letter byrden for din pengepung. Men du skal være sikker på, at du gør det korrekt – ellers betaler det sig ikke.

Tjek efter, om der sidder elinstallationer i væggen. Skal der føres el igennem væggen, skal du inden da have en autoriseret elinstallatør til at udføre det først. Tjek, om der er dampspærre i væggen – denne skal fjernes først, før isoleringsarbejdet kan påbegyndes.

Vi anbefaler altid, at du får udført din indvendige isolering af professionelle håndværkere, da det er et arbejde, der kræver viden og præcision.

Det kan hurtigt komme til at koste dig en ekstra regning, hvis ikke du udfører det korrekt selv, da varmen ikke holder tæt samt den pris, du skal til at betale for at få det udført.

Når vi anbefaler at få professionelle til at gøre det, så anbefaler vi også, at du indhenter flere tilbud, da det kan variere. Der er dog så mange om buddet, at priserne er i bund.

[table id=13 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.