dejlig-dyne

De fleste mennesker har sandsynligvis en del sengetøj i enten silke eller bomuld. Det har længe været de mest almindelige materialer at lave sengetøj af. Silkesengetøj føles glat mod huden og kan være helt fantastisk at sove med. Bomuld derimod er mere blødt mod huden og er godt for huden at ånde i, i modsætning til silkesengetøj. Der er dog kommet et nyt materiale på markedet – bambus.

Bambus sengetøj er ifølge mange eksperter noget af det bedste, du kan sove med. Det føles både blødt og silkeagtigt mod huden, samtidig med at kroppen kan ånde. Bambussen har desuden antibakterielle egenskaber. Hvis du har tendens til at svede om natten, er bambus sengetøj helt oplagt, da materialet kan suge sveden, så det føles rart at sove.

Hvad er bambus sengetøj?

Bomuld og silke har som sagt længe været de mest almindelige materialer til at lave sengetøj af. Der er da heller ikke noget galt med hverken silke eller bomuld, men bambus har nogle helt særegne egenskaber, der gør det perfekt til at producere sengetøj af. Sengetøj af bambus er thermoregulerende, hvilket gør det perfekt at sove med både om sommeren og om vinteren. Om sommeren vil sengetøjet føles køligt og om vinteren, vil det føles lunt.

Sengetøjet er produceret af bambus, men frygt ikke. Sengetøjet er hverken kradsende eller mærkeligt at sove med. Materialet er perfekt for personer, der sveder om natten. Sengetøjet i bambus hjælper kroppen med at regulere kropstemperaturen og du vil derfor mærke, at du sveder mindre, når du sover med bambussengetøjet. Bambussen suger tilmed syv gange bedre end bomuld, der ellers siges at have en god sugeevne.

Vævningen af sengetøjet er meget vigtigt for hvordan det føles mod huden. Når du skal vælge sengetøj af bambus, er det derfor en fordel at vælge sengetøj, der er satinvævet. Denne vævning sikre en fløjlsblød overflade og giver en god nattesøvn. Bambussengetøjet kan normalt vaskes ved 60 grader og virker som ny vask efter vask. Sengetøjet er dermed også meget praktisk.

Økologisk og allergivenligt

Du kan med fordel bruge bambussengetøj til både dig og dine børn. Både store og små børn vil kunne ligge med sengetøjet, da de føles så blødt mod huden. Selv sart babyhud vil elske sengetøjet. Sengetøjet kan hjælpe børn, der har svært ved at sove på grund af irriteret hud eller nattesved. Sengetøjet hjælper med at regulere kropstemperaturen, hvilket er en fordel ved babyer og børn.

Sengetøj i bambus kommer selvfølgelig i forskellige kvaliteter. Sørg gerne for at vælge en økologisk variant. Denne variant er særlig god for folk, der lider af forskellige allergier. Mange mennesker med allergi kan være allergiske overfor husstøvmider, der nemt kan findes i vores sengetøj. Bambus er fra naturens siden restisten over for netop støvmider, og derfor vil du kunne reducere fremkomsten af husstøvmiderne, hvis du sover med bambussengetøj. Er du allergiker, kan du med fordel vælge lagner i bambus samt madrasbeskytter i bambus. Denne beskytter kan være med til at holde mængden af bakterier og husstøvmider nede.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.