kugledyne søvn

En kugledyne er til dig eller en i familien, som måske kan have svært ved at sove eller slappe af, fordi det kan være svært at mærke og sanse sig selv. En kugledyne er nemlig udstyret med tyngende kugler, som hjælper med at skabe ro ved at stimulere centralnervesystemet og holde hjernen afslappet.

En kugledyne til babyer kan også være gode til at få den lille til at falde til ro, især hvis de er diagnosticeret med ADHD, angst eller ligger på autisme-spektret.

Hvem hjælper det at have en kugledyne?

En kugledyne er specielt god til personer, som på den ene eller den anden måde har en psykisk sygdom eller diagnose som ADHD eller autisme. Generelt kan mange, der har udfordringer med psyken, have godt af en kugledyne, uanset om det er, fordi man har været udsat for en traumatisk oplevelse i en krigszone og derfor kan have mén som PTSD eller har anden angst, kan en kugledyne være en effektiv måde at slappe af, når man skal sove. Det gør sig også gældende for børn og voksne på spektret eller med ADHD, da de typisk kan have udfordringer med sanseintegrationsbesvær, og dette kan i mange tilfælde blive lindret med hjælp fra en kugledyne.

Som udgangspunkt skal kugledynen veje 10% af persons kropsvægt, men det kan være nødvendigt, at den vejer mere i særlige tilfælde. Her er kugledyner typisk indrettet så smart, at man selv kan regulere vægten ved at tilføje eller fjerne vægtposer. Det er dog vigtigt at have i mente, at dynen ikke må hæmme bevægelsesmuligheden eller åndedrættet.

Gode tips til at vælge den rigtige

Der er mange ting at tage højde for, når man skal investere i en kugledyne, og man skal helst gerne vælge den rigtige. Derfor er et godt råd at undersøge markedet, inden du køber din nye kugledyne. Mange forhandlere lader dig låne eller prøve en dyne, inden du binder dig helt til købet. På den måde kan du finde ud af om dynen virker for dig eller dit familiemedlem, og om den skal være tungere eller lettere.

Som oftest kan man også forsøge at søge tilskud fra kommunen til en kugledyne, hvis du eller dit barn har en officiel diagnose. Hvis det kniber med pengepungen, er der også mange steder rundt i Danmark, der samler deodorantkugler ind og syer kugledyner til dem, som ikke har råd, og som ikke får bevilliget tilskud fra kommunen.

Til sidst er der vægten, som er noget du skal holde øje med. Den rette vægt er nemlig essentiel for virkningen af din kugledyne. Du skal finde en kugledyne, der vejer omkring 10% af din vægt, men dem, som sælger kugledynerne, er som regel søde og gode til at hjælpe med at finde den rette til dine eller dit barns behov. Hvis det er til et barn, kan det derfor også være en fordel at købe en, der er lidt tungere, men hvor man kan tage vægtposerne ind eller ud, så I kan tilpasse, som barnet vokser.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.