hus med varmepumpe

Varmepumper er blevet rigtig populære i Danmark det seneste årti, hvilket der især er to gode grunde til. Varmepumper er nemlig en miljøvenlig, og ikke mindst billigere måde at opvarme boligen på – to temaer, der i disse år selvfølgelig er relevante som aldrig før. Varmepumper har relativt få år på bagen, men er i løbet af ganske år derfor blevet en af vores foretrukne varmekilder herhjemme, hvilket også skyldes at de er perfekte som supplering af din eksisterende varmekilde.

Når dette så er sagt, så kan en varmepumpe faktisk også fungere helt fint som eneste varmekilde i din bolig. Så hvis du er ude på at spare penge på din årlige varmeregning, så vil en varmepumpe absolut være et oplagt valg.

Hvad koster en varmepumpe?

Hvis dette umiddelbart lyder interessant, så vil det nu være på sin plads at snakke lidt om pris på varmepumpe. For hvor meget koster en varmepumpe egentlig? Svaret på dette spørgsmål vil i stor grad afhænge af, hvilken varmepumpe du beslutter dig for at købe. For der findes nemlig flere forskellige typer. Her er de tre mest udbredte modeller.

Luft til luft varmepumper

De såkaldte vand til vand varmepumper er en af de absolut mest almindelige varmepumper herhjemme. Denne type varmepumpe fungerer ved at hente luft udefra, og hernæst omdanne denne til varme som blæses ind i rummet. Dog er dette ikke en varmepumpe, der kan klare opvarmningen af hele din bolig på egen hånd. Til gengæld fungerer den glimrende i kombination med dine eksisterende varmekilder. Når dette så er sagt, så vil en luft til luft varmepumpe være en perfekt løsning til f.eks. at opvarme sommerhuset med. Denne type varmepumpe vil typisk være prissat et sted mellem 10-20,000 kroner.

Luft til vand varmepumper

Hvis man i stedet beslutter sig for en luft til vand varmepumpe, så vil du her få en varmepumpe der er designet til at erstatte dine nuværende varmekilder, såsom f.eks. oliefyret. Som navnet antyder, så vil denne varmepumpe på effektiv vis omdanne udendørsluften til varmt vand, hvilket er helt perfekt til at opvarme boligens vand og radiatorer. Luft til vand varmepumper er dog en noget dyrere løsning end luft til luft varmepumper, idet du typisk vil ende med at skulle betale omtrent 80-100.000 kroner for at købe og montere denne type varmepumpe.

Jord til vand varmepumper

Denne sidste type varmepumpe er den dyreste, men til gengæld også den mest effektive. Dog vil denne type varmepumpe kræve langt mere plads end de foregående to typer, idet du nemlig skal have en større udendørs enhed monteret i f.eks. haven. Når dette så er sagt, så vil du til gengæld have rigeligt med både varmt badevand og ikke mindst varme i gulv og radiatorerne. Hvis du vælger denne type varmepumpe, så skal du som tommelfingerregel regne med et udlæg på ca. 100-140.000 kroner. Når dette så er sagt, så findes der dog en række tilskud til både boligejere såvel som håndværkere, der kan gøre det hele en smule mere overkommeligt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.