Gulvisolering er bogstaveligt talt en undervurderet isoleringsform

At isolering af et hus hjælper på at holde på varmen, er næppe nogen ny opdagelse. En god isolering bidrager til et lavere varmeforbrug, så du kan stoppe flere penge i lommen, i stedet for at lade dem fise ud af din utætte bolig.

Men der er rigtig mange måder at optimere din boligs isolering på. De fleste former for isolering foregår i vægge og omkring rør. Men den mest oversete og samtidig mest undervurderede isoleringsform er gulvisolering.

Det kan i den grad betale sig at isolere eller efterisolere dit gulv.

Tidligere regler og krav er ikke længere gældende for gulvisolering. Hvor der før skulle isoleres med 100 mm, skal det nu være 300 mm. Det er en stor stigning, der er sket på kun godt 20 år, men til gengæld er det nu en tykkelse, der for alvor kan give besparelser i varmebudgettet.

Én af grundene til at der er kommet nye regulativer, skyldes i høj grad de krav, der stilles til verdens lande om at spare på CO2. Derfor er der ret strikse regler for, hvordan der skal isoleres, så vi kan værne bedre om miljøet og bidrage positivt til klimaet.

Derfor skal du gulvisolere frem for alt andet

Det er dog ikke alle gulvtyper, der kan isoleres. Hvis du bor i en bolig, der er ældre end 10 år, så vil der typisk kun være isoleret med 100 mm isoleringsmateriale.

Derfor kan du med fordel – og hvis det skal leve op til kravene fra Energistyrelsen, have yderligere 200 mm på. I nogle tilfælde kan det da være bedre at isolere kælderloftet – hvis det ikke er muligt at isolere terrændækket.

Yderligere kan det være svært at sige, hvor meget isolering, der skal på, hvis du ikke er i besiddelse af dine plantegninger. Her kan du fjerne en planke langs væggen for at se og måle.

Hvad koster gulvisolering?

Der er rigtig mange virksomheder, der tilbyder gulvisolering. Det har den positive effekt for dig som kunde, at du betaler en lavere pris. Og det er nemlig rigtig billigt at få lavet i forhold de besparelser, det medfører.

Lige præcis derfor er det virkelig en undervurderet isoleringsform, fordi investeringen er så lille i forhold til, hvad du rent faktisk sparer af energi og penge. Men det er dog individuelt, hvad det præcist koster.

Vi anbefaler, at man får uddannede folk til at udføre dette arbejde. Her er virkelig tale om et præcisionsarbejde, som ikke har samme effekt, hvis det ikke bliver udført korrekt.

Få derfor professionelle til at gøre arbejdet for dig. Det skal gøres på en bestemt måde – og det er netop derfor, at der er uddannelse i dette. Det kan potentielt koste dig flere tusinder af kroner, hvis isoleringen har et hul.

Gulvisolering kan laves på mange forskellige måder, hvilket afhænger af din boligs alder. Det er ikke dyrt at få professionelle til dette, og den relativt lille sum, det koster, er hurtigt tjent hjem.

Da vi anbefaler, at du får isoleret dit gulv af professionelle håndværkere/isolatører, anbefaler vi samtidig, at du indhenter tre forskellige tilbud, så du får den absolut skarpeste pris og præcis den løsning, som dækker dine behov bedst muligt.

Start med at spare penge på din varmeregning nu – indhent tilbud nu og få en vurdering af netop din bolig. Det er rigtig sund fornuft, der betaler sig på den korte og den lange bane.

[table id=15 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.