Facadeisolering – meget mere end et face-lift til din bolig

Du kender det sikkert alt for godt. Det bliver koldere udenfor, og du skruer op for varmen indenfor i takt med, at vinteren falder på. Dit varmeforbrug stiger helt enormt, og du bruger rigtig mange penge på at holde din bolig varm. Men bor du i et ældre hus, kan der være en rigtig god forklaring på, hvorfor dit varmebudget eskalerer. Et betydeligt øget varmeforbrug kan nemlig skyldes alderen på dit hus og dets evne til at holde på varmen. Da det er ældre, kommer det fra en tid, hvor kravene til isolering ikke har været af samme høje standard, som det netop er i dag. At fyre for fuglene giver pludselig mening, da dit hus ganske enkelt ikke kan holde på varmen, og den fiser ud gennem vægge, loft, gulv osv. Hvor end der er den mindste mulighed, vil varmen trække ud. Det kan du mærke på din pengepung.

Facadeisolering – de mange fordele

Der er heldigvis gode og forholdsvis billige råd for dette, så du i stedet kan fyre for dig selv og din bolig, og fuglene må flyve et andet sted hen at finde varmen. Der findes flere former for isolering af dit hus, og der er en masse fordele ved dem – både for dig, dit varmeforbrug og ikke mindst miljøet og værdien af dit hus. En udvendig facadeisolering er særdeles anbefalelsesværdigt til en bolig af ældre dato. Det gælder især boliger fra 60’erne og 70’erne, som er i forfald. Slidte og grimme facader, som virkelig trænger til en kærlig hånd. Derfor er facadeisolering et rigtig godt tiltag for dig, der står i denne situation og ønsker at øge værdien på dit hus, spare på varmeforbruget og mindske dit CO2-udslip til fordel for miljøet. Der er foretaget beregninger på, hvor effektivt facadeisolering er sammenlignet med andre typer isolering. Undersøgelser viser, at det er helt op til 30% mere gavnligt at facadeisolere sammenlignet med en indvendig murisolering. Beregningerne beror på det faktum, at en udvendig facadeisolering lukker hele husets facade af, og man undgår de såkaldte kuldebroer, som der kan opstå ved indvendig isolering (huller i isoleringsfladen). Da en facadeisolering holder ydermure tørre og varme, afhjælper det eventuelle problemer med fugt i væggene. Ud over at det holder huset mere tæt og varmt, så giver det også dit huse et face-lift. Det bliver kønnere at se på, og det vil naturligvis gøre det mere attraktivt i salgs øjemed. Din bolig mister heller ikke kvadratmeter ved at foretage en facadeisolering, da det gøres uden på huset. Dine gamle ydermure fungerer som varmedepoter om vinteren og kuldepoter om sommeren, og de ligger trygt og godt under facadeisoleringsmaterialet. Desuden skal du ikke have håndværkere indenfor, da alt arbejdet udføres udenfor, og dermed slipper du for alle udfordringer med at flytte radiatorer, stikkontakter, rør og ledninger. Det bliver meget mere simpelt for dig selv, og du skal heller ikke bekymre dig om at afdække alle dine ting, så de ikke er udsat.

Så meget mister du ved IKKE at få en facadeisolering

Hvis vi for eksempel ser på et typisk hus, som ligger på de godt 130 kvm, som har et ydervægsareal på 100 kvm og har et oliefyr, som ældre huse fra førnævnte 60’er og 70’er kan have. Her kan du spare godt 9.200,- pr. år ved at efterisolere med 100 mm facadeisoleringsmateriale. Et prisestimat på at få lavet en sådan isolering vil variere fra firma til firma, men du skal nok regne med, at det koster dig i omegnen af 70-80.000,- for 100kvm ydervæg. Der er derfor masser af penge at spare ved at få en facadeisolering, som er tjent hjem i løbet af relativt få år. Og hvis du regner med at blive boende i din bolig længe, så er det bestemt et tiltag, der er værd at investere i. Vi anbefaler klart, at du får lavet din facadeisolering af professionelle, da det er et arbejde, der kræver uddannelse og stor præcision. På denne måde sikrer du dig også, at det bliver udført helt korrekt, hvilket sparer dig penge i forhold til, hvis du laver fejl, og varmen finder huller ud. Og så skal du alligevel have lavet det om. Så henvend dig til professionelle. Vi anbefaler tillige, at du indhenter flere tilbud på netop det, du skal have udført. Du får en vurdering af prisen og vælg så det firma, som du mener afspejler pris og kvalitet. [table id=3 /]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.