sommerhus

Måske er du en af de mange danskere, som i år har købt et sommerhus eller måske endda har bygget et helt nyt. I et gammelt sommerhus vil der ofte være en elradiator eller en gasovn til at varme huset op med, men nu findes der en endnu bedre løsning, nemlig en varmepumpe. 

En varmepumpe varmer hurtigt familiens sommerhus op. På en kold vinterdag kan det være svært at varme et hus op med de traditionelle varmekilder, og dermed vil det være en kold fornøjelse at benytte sommerhuset om vinteren. Med en luft til vand varmepumpe får familien nu mulighed for at holde f.eks. vinterferie eller lange weekender i sommerhuset også i vinterhalvåret. 

Hvordan virker en varmepumpe? 

En varmepumpe virker ved først at suge den kolde luft udenfor ind gennem den del af varmepumpen, der er monteret som en boks uden på huset. Herefter omdannes den kolde luft til varm luft, som bruges til at varme huset op. En del af den kolde luft, der suges ind omdannes desuden til varmt vand, der kan bruges til f.eks. opvask eller til at bade i. 

Der er flere fordele ved at vælge en varmepumpe, når familien overtager et gammelt sommerhus eller bygger et nyt. Der er penge at spare på elregningen, da f.eks. elradiatorer og varmeblæsere bruger rigtigt meget strøm. En anden fordel er, at nogle varmepumper kan fjernstyres fra en mobiltelefon. Således kan I tænde for varmen hjemme fra familiens lejlighed, inden I drager afsted mod sommerlandet. Når I låser jer ind i sommerhuset, vil der være dejligt varmt, og I kan med det samme gå i gang med at lave det, I har lyst til, f.eks. et slag ludo eller måske se en god film i fjernsynet. 

Der er altså mange gode grunde til at overveje en varmepumpe til at varme sommerhuset op med. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *