Biopejs

Med deres stilfulde udseende, miljøbevidste design og fokus på hjemlig moderne hygge, lader biopejsen til at være et ideelt valg til alle hjem, der ønsker glæden ved de åbne flammer i det klassiske ildsted, men gerne vil undgå arbejdet, energispildet og svineriet der følger med den gammeldags model.

Biopejsen er simpel, elegant og kan installeres i ethvert ønsket rum, da biopejsen modsat andre ildsteder, ikke kræver nogen form for skorsten eller udluftning – dette skyldes, at biopejse drives af ren bioethanol, der ikke påvirker indeklimaet på nogen negativ måde: Modsat afbrændt træ eller simple stearinlys som spreder gasser og partikler i rummet der kan være skadelige for lungerne, udsender en tændt biopejs med levende flammer kun milde vanddampe og carbondioxid – pejsen er derved et mildere og renere alternativ, som er sundere for både hjem og beboere.

Længes du efter den afslappende følelse af at kunne sætte dig foran pejsen efter en lang dag og nyde synet af flammer der danser stille frem og tilbage, mens du nyder en kop te og værdsætter stilheden, kan en biopejs væg være en energivenlig mulighed for at få dine behov for god hjemlig hygge opfyldt, uden samtidigt at sætte helbredet på spil.

Et energivenligt alternativ

En biopejs er et smukt alternativ til stearinlys og almene pejse, men vil desværre aldrig kunne anvendes som primær varmekilde i et hjem.

Et almindeligt ildsted der brænder træ, producerer omtrent 6-9kW varme, hvilket ikke kan opnås på samme måde ved anvendelse af bioethanol afbrænding, der generere cirka. 3,5kW. Man vil stadig kunne varme et enkelt rum op og lune tæerne nær den tændte biopejs, men at varme et helt hus op selv, kan den lille hyggelige biopejs desværre ikke.

Dette er dog heller ikke meningen med biopejse, hvis formål er langt mere æstetisk: En biopejs er til de der ønsker alle de hyggelige momenter forbundet med den traditionelle pejs, men som gerne vil undgå alle de mere irriterende aspekter: Slut med sod, slut med at anskaffe brænde og bære det ind i stuen, slut med at skulle smide asken i skraldespanden og støvsuge konstant fordi de afbrændte partikler lægger sig som et tykt støvlag på alle overflader, og slut med at afbrænde uanede mængder træ.

Bioethanol, en grøn vedvarende energikilde

Biopejsens brændstof består af ren bioethanol, en alkohol baseret på vegetabilske restprodukter, oftest stokke fra majs eller rester af halm, og betragtes derfor som en af de få bæredygtige vedvarende energikilde. Bioethanol er udover dette ofte økologisk, og er miljømæssigt forsvarligt.

Bioethanol producerer 19-86 procent mindre CO2 end benzin ved forbrænding, afhængigt af produktionsmetoden. Hvor megen forskel der er at finde mellem CO2 afledning i en biopejs, sammenlignet med en almen pejs der brænder træ vides endnu ikke, men studier er allerede startet for at påvise hvorvidt bioethanol kunne være fremtidens mulighed for at nyde et levende ildsted i hjemmet, uden at skade miljøet hver gang flammerne tændes.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.