Skal du snart til at vælge uddannelse, og vil du gerne øge chancerne for at vælge den helt rette uddannelse for dit vedkommende, har vi et par gode tips til dig her.

Find en online regnemaskine her.

Undersøg de mange muligheder

Til at begynde med er det en god idé at undersøge alle dine mange muligheder for at starte på en uddannelse. Der er jo et hav af uddannelser derude, og det er ikke sikkert, at du er bekendt med hele kataloget endnu. Derfor er det en god start at sætte dig ned og læse op på alle de mange uddannelser, du rent faktisk kan begynde på. Det gælder både for ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og videregående uddannelser. Der er mange af dem, og måske har du ikke engang opdaget den uddannelse, der vil være perfekt for dig, endnu.

Lyt til dine interesser

Så er det også klogt at lytte til dig selv, når det kommer til at finde en god uddannelse, som du vil være glad for at gennemføre, og som du kan bruge til noget spændende på den lange bane. Kig på hvad du har af interesser og se om du ikke kan finde en uddannelse inden for lige netop de områder.

Er du glad for at spille musik, skal du måske læse på konservatoriet. Vil du have med mennesker at gøre, skal du måske blive sygeplejerske eller SOSU-assistent? Elsker du at bruge dine hænder og bygge ting, skal du måske være tømrer? Der er så mange muligheder.

Lad dig ikke presse af andre

Sidst, men ikke mindst, er det meget vigtigt, at du ikke lader dig presse af andre, når det kommer til at finde en uddannelse. Vælger du en uddannelse på baggrund af andres ønsker for dig – fx dine forældres meninger – ender det sjældent godt i sidste ende. Flugter det ikke med dine egne ønsker, kommer du ikke til at blive glad for at læse på den pågældende uddannelse, og du kommer slet ikke til at nyde at arbejde inden for det fag, hvis du ender med at gøre uddannelsen færdig. Så lyt først og fremmest til dig selv og ikke til alle mulige andre.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.