skoleklar

Den første skoledag er altid et stort øjeblik, både for dig og dit barn. Det er en milepæl i livet, der signalerer at dit barn nu er blevet ældre, og så småt begynder at være klar til at blive en voksen. Lige nu har du måske svært ved at forestille dig dit lille børnehavebarn være moden nok til at starte i skole. Dog kan meget ske på kort tid, især hvis du hjælper barnet. Vi har derfor samlet 3 tips til at gøre dit barn klar til skolestart.

1.    De ”lette” øvelser

Mange forældre er tit bekymret for hvordan det vil gå, når deres børn skal gå fra den legende børnehave til det siddende skolebord. Hvis dit barn er en krudtugle, så kan det være en god idé at begynde, at træne deres koncentration allerede nu.

Dette kan gøres ved at give dem små opgaver som puslespil, perleplade, læse i en billede bog, øve i at skrive sit eget navn og at tegne. Dette er øvelser, der alle er stimulerende for hjernen og kræver en nogenlunde form for koncentration. Prøv at give dem et tidsrum hvor de skal gøre dette og undgå at gøre dette i nærheden af fjernsynet, computeren, tabletten eller andre distraherende skærme. Dette vil give dem et realistisk billede af hvad de møder i skolen.

2.    Involver barnet i skoleindkøb

I forbindelse med skolestart har dit barn altid brug for en skoletaske, penalhus, drikkedunk, madpakke, tøj og så meget andet. Her kan ’hvad som helst’ ikke altid fungere. Dit barn vil uden tvivl have dannet sig en række meninger og interesser under tiden i børnehaven, og disse skal gerne komme til udtryk på skoleudstyreret.

Hvis dit barn er helt vild med Spiderman, men hader at spille fodbold, så er det sjældent en god idé, at have en eller anden fodboldspiller på skoletasken. Disse detaljer er nogle vigtige elementer for børn, da det er med til at udtrykke deres interesser, hvilket vil hjælpe dem med at finde nye venner med lignende passioner i skolen.

En god måde at hjælpe dit barn med at blive skoleklar er derfor ved at involvere dem i indkøbene til skolen. Lad dem her se hvilke muligheder der er og lad dem selv pege ud, hvad der fanger deres øjne. Skal de have et nyt sæt tøj, kan I vise dem udvalget hos House of Kids. Dette vil også forberede dem psykisk, da de ved disse ting bliver købt til første skoledag, hvilket kan gøre meget for, om barnet glæder sig til at starte.

3.    Lær dem at hvile i sig selv

For et barn er det en meget stor oplevelse at starte i skole og der går ofte mange tanker igennem deres hoved. Det er derfor en god idé at snakke med barnet om dets forventninger til at starte og være opmærksom på hvad de faktisk siger.

Det kan i nogle tilfælde hjælpe, at tage barnet med til en kropsterapeutisk behandling. Body SDS behandling hjælper børn med at hvile i deres egen krop og blive klar til de mange nye udfordringer involveret i at starte i skole. Dette vil også give dem redskaber, som hvordan de håndterer hverdagens modstand og trækker vejret dybt ned i maven for at finde ro. Dette er især godt, hvis man har en krudtugle derhjemme med ekstra energi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.