Kategori: Blog

Vi bliver alle sammen ældre, og før vi ved af det, er vi blevet så gamle, at vi har brug for hjælp til at gøre en masse ting. Hvis man snakker lidt med de ældre mennesker her i landet, så hører man ofte, at de føler, at tiden bare fløj af sted. Den ene dag tager den anden, og det ene år tager det andet. Når nu tiden går så stærkt, så kan det være en god idé at fremtidssikre nogle ting. Det kan eksempelvis være en god idé at fremtidssikre sit hus, og det kan du blandt andet gøre ved på forhånd at gøre dit badeværelse ældrevenligt.

 

Noget af det mest besværlige at gøre, når man bliver ældre, og kroppen ikke formår det samme, som den en gang gjorde, er at komme på toilet. Det kan virkelig være en kamp uden lige, men det behøver det slet ikke at være. Du kan eksempelvis allerede nu investere i en bækkenstol, som gør toiletbesøget betydeligt lettere. Hvis man ikke har et hjælpemiddel som det førnævnte, så kan det hurtigt gå hen og ødelægge hele ens hverdag, fordi det er sådan en kamp at komme på toilettet.

 

Gode investeringer

 

Der er måske mange, der tænker, at det for dem overhovedet ikke er nødvendigt allerede nu at tænke på at anskaffe sig forskellige hjælpemidler til ældre. Men der er altså tale om en god investering, og jo før man gør investeringen, desto bedre. Det er eksempelvis en rigtig god idé at investere i en toiletstol, og sådan en kan fås til en rigtig god pris.

Teknologien er under konstant forandring og udvikling, og derfor kommer der også flere og flere smarte løsninger på markedet. I dag findes der eksempelvis toilet med skyl og tørring. Det lyder til at være helt vildt, og det er det faktisk også. Men det er ikke vildere, end at man absolut bør overveje, om man ikke skal investere i sådan et. Det kan gøre hele ens hverdag betydeligt lettere, og så sparer man på kræfterne, som man så kan bruge på andre mere interessante ting.

Som ældre menneske handler det hele tiden om at spare på kræfterne, da man helt naturligt ikke har så meget energi mere. Dette kan man gøre på mange forskellige måder, men det er absolut anbefalelsesværdigt, at man tager et kig på de nye produkter, der kommer markedet, og som især henvender sig til ældre mennesker. Det er nemlig den nye store målgruppe for producenterne, jævnfør den demografiske udvikling de seneste årtier.

 

Produkter af høj kvalitet

 

Når man nu er ude og investere i sin egen fremtid, så kan man også lige så godt gøre det ordentligt. Der er ingen grund til, at man køber andenrangs produkter, for det skal altså også kunne holde til noget. Til badeværelset kan man få en toiletforhøjer af rigtig god kvalitet, og den fås endda til en utrolig favorabel pris. Der er i højeste grad tale om et genialt produkt, hvor der både er tænkt på anvendelighed og design.

Vi lever i en verden af traditioner, retningslinjer som vi føler os mere eller mindre forpligtede til at overholde. Dog kan det være svært at finde på de rigtige indflyttergaver, når man inviteres til housewarming eller indflytterfest. Situationen bliver naturligvis nemmere, hvis der følger en ønskeliste med invitationen, dog sker dette sjældent i disse forbindelser, prøv derfor at finde nogle gode indflyttergaver, der passer til husets indretning og værtens, eller værtindens, personlige stil.

Man går aldrig galt i byen med små søde nipsting, køkkenredskaber, tekstiler eller tørvarer såsom krydderier og dåsemad. Indflyttergaven med salt og peber er en tradition man ikke kan komme udenom og stammer fra udsagnet om ’at have salt til et æg’.

De perfekte indflyttergaver til studerende og unge, der flytter hjemmefra første gang

Det er ingen hemmelighed, at unge der flytter hjemmefra for første gang oftest, er dårligere stillet økonomisk end resten af familien. Derfor kan man altid finde en god og brugbar indflyttergave, hvis man bare tænker sig om. Det kan være at personen mangler nogle bestemte køkkenredskaber; gryder, pander, skåle, bestik, service og andet er derfor ét bud på en god indflyttergave. Derudover kan man naturligvis altid sørge for at der kommer mad på bordet i det nye hjem, enten ved selv at sammensætte en ’madkurv’ med basisvarer eller ved at give gavekort til et supermarked.

Værtindegaver er sværere at finde hoved og hale i end indflyttergaver

Én ting er, at man skal finde indflyttergaver til sine familiemedlemmer, venner, kolleger eller andre bekendte – noget helt andet er, når man er på jagt efter den perfekte værtindegave. De klassiske værtindegaver består naturligvis enten af blomster og chokolade, parvist eller enkeltvist, dog er det blevet moderne at finde på nogle mere personlige værtindegaver, når man inviteres til indflyttermiddag eller housewarming. Det handler som altid om at have modtageren for øje når man går på jagt efter den perfekte gave, derfor skal man have en vis baggrundsviden om modtagerens personlige stil og sans for kvalitet før man vælger at købe ting såsom nips, tekstiler eller køkkenredskaber som værtindegaver.

Flere ideer til gode indflyttergaver

Vi har nu været igennem forslag til indkøb af indflyttergaver til en specifik målgruppe samt indkøb af værtindegaver. Man kan dog gå andre veje end blot at give blomster, madkurve, køkkenredskaber og lignende som indflyttergave. En anden idé er at give en indflyttergave, der får modtageren ud af deres nye hjem – det lyder trivielt, men det virker og bliver oftest modtaget med kyshånd. Der kan her være tale om selvforkælelse i form af en biograf-, eller spatur, eller en anden oplevelsesgave såsom en helikoptertur til manden, der har alt.

Især i de nyere generationer er det blevet en vane, at en sjov hadegave florerer i vennegruppen, således at den i vennekredsen, der først flytter hjemmefra, modtager en fælles gave fra de andre som derefter skifter hjem som vennerne får deres egne lejligheder. Denne gave vil oftest være en sød styggelighed, i form af en grim keramikfigur, en lampe eller et billede.

I alle parforhold er der meget spænding og gnister i starten, og man har svært ved at holde fingrene væk fra hinanden. Men for mange forsvinder spændingen og gnisterne med tiden, fordi det ikke føles nyt længere, og alt bliver derefter mere rutinepræget. For mange parforhold er resultatet af dette, at deres sexliv bliver mindre aktivt, mens det i nogen tilfælde dør helt ud.

 

Hvis dit parforhold er kommet til dét punkt, er det meget vigtigt, at begge parter gør en aktiv indsats, fordi at holde liv i spændingen – og der er mange måder I kan gøre det på. I kan eksperimentere med sexlegetøj, spille rollespil, købe frækt undertøj osv.

 

Selv hvis du og din partner har et godt sexliv, kan det være sjovt og spændende at lave noget nyt engang imellem. Hvis I virkelig vil have gang i jeres sexliv, så er det en fantastisk idé, at gøre jeres soveværelse lidt mere sexet – så vil jeres lyster automatisk blive lidt mere tændte, når I går ind i soveværelset.

 

Her får du 2 bud på ting, der øjeblikkeligt vil transformere ethvert soveværelse til et erotisk legerum.

 

 

Sexgynger

 

En sexgynge kan virkelig tilføje en ekstra dimension til dit parforholds sexliv. Tænk på en gynge på en legeplads, men for voksne. Når man har sex på en gynge, kan man få en meget legesyg følelse, som netop tilføjer den dér ekstra dimension, som gør sex endnu bedre. Ved at have samleje på en sexgynge, vil dig og din partner også have mulighed for at prøve forskellige stillinger, I måske aldrig har prøvet før.

 

For nogen lyder det måske lidt voldsomt, at have en sexswinge hængende i soveværelset – specielt hvis man har børn, der kan finde på at gå ind på værelset. Heldigvis findes der flere forskellige sexgynger, hvoraf nogle er meget praktiske. Disse lidt mere praktiske sexgynger kan nemlig hænges op på en dør, eller et stativ, der følger med gyngen, og så kan man altid tage den ned og gemme den væk, når man er færdig med at bruge den. Hvis man dog vil gå all-in, så findes der også sexgynger, der er lidt mere robuste, og som monteres i loftet.

 

 

Store spejle

 

Den anden ting, der virkelig kan gøre soveværelset lidt sjovere for sexlivet, er at hænge store spejle op på væggene. Spejlene kan egentlig hænge hvor som helst på væggene, og endda på loftet. Idéen er, at du og din partner vil kunne se jer selv, mens I har sex. Dette kan også nemt tilføje en ekstra dimension til sexlivet, fordi I nu vil kunne se jer selv fra flere forskellige vinkler, som I slet ikke har prøvet før.

 

Her er der tale om helt almindelige spejle, og ikke nogle deciderede sex spejle. Så hvis I har gæster på besøg, og de skal have en rundvisning af huset, kan I bare være rolige. Når I kommer til soveværelset, kan I nemt fyre en uskyldig hvid løgn af, og sige, at I synes bare at de mange spejle får rummet til at virke lidt større.

Det er dejligt at være udenfor og det er sundt for os at være i naturen. Der er helt fantastiske steder man kan opleve udendørs. Dog betyder det ikke at du skal pakke kufferten og rejse til Himalaya for at få de fantastiske oplevelser. Det kan du sagtens stadig få herhjemme.

Udnyt din have

Bare det at opholde dig i din have er at opleve naturen. Det kræver selvfølgelig, at din have er et rart sted at være. Hvis din have har tidsler, som går dig til knæene, så skal du nok lige tæmme den en smule, før du kan sidde og hygge i den. Medmindre du foretrækker det mere rustikke look.

Det danske vejr og at opholde sig udendørs er ikke altid den bedste kombination. Vi har haft hele somre, der mest af alt har føltes som efterår. Det giver ikke så meget lyst til at sidde ude og spise på terrassen, hvis du skal sidde og fryse. Det problem kan heldigvis omgås, med en terrassevarmer. De kan fås i flere størrelser, former og farver – de kan passe ind på enhver terrasse. Med sådan en kan du sidde udenfor og stadig nye vejret uden at fryse, selvom det er til den mere kølige side. Forestil dig at sidde ved siden af din terrasse varmer med en god bog og bare kunne mærke den friske luft omkring dig. Du vil også kunne udnytte sæsonerne mere, du kan komme ud på din terrasse tidligere i foråret og blive der længere ind i efteråret.

Regn er et andet træls, men nødvendigt, aspekt af det danske vejr, som kan ødelægge hyggen ved at være udendørs. Terrassen kan blive et tilflugtssted fra regnen – med en overdækket terrasse. Regn kan være fantastisk at sidde og kigge på, der er noget beroligende over det – så længe man ikke bliver våd. Den udfordring kan en overdækket terrasse hjælpe på. Dog er det en betydelig større udgift at få bygget en overdækket terrasse, end det er at købe en terrassevarmer.

 

Prioriter udendørs aktiviteter   

Når vejret er fint, så gælder det om at prioritere udendørs aktiviteter. Alle områder af Danmark har steder med fantastisk natur – på hver sin måde. Vestjylland har vestkysten og vadehavsområdet. Bornholm har Hammershus og Ekkodalen. København har sine mange forskellige parker. Alle områder af Danmark har som sagt fantastiske naturområder. Hop en tur på internettet og se, hvad der er i nærheden af dig. Du kan også undersøge om der er steder du er villig til at køre længere for. Det kan blive en weekendtur i naturens tegn.

Udover at opleve fantastisk natur, så er der et væld af aktiviteter man kan lave udendørs. Bor du tæt på vand, så kan du lære at sejle i enten Kajak eller kano, hvis du kan lokke nogle med. Er du interesseret i noget med mere fart, så er der mange mountainbike baner rundt om i Danmark. Igen, tag et smut på internettet og se, hvilke muligheder du har for at komme mere ud ad døren.

Er sundhed vigtigt for dig, så læs mere om hvordan du holder øje med dit sundhedstal her

En flytning er for de fleste en hård proces at komme igennem. Det tager først og fremmest planlægning at få styr på en flytning og efterfølgende tager det meget tid at komme godt tilpas i den nye bolig. Men du kan heldigvis gøre meget, for at komme godt igennem din flytning – vi har samlet et par tips her.

(mere…)

De fleste mennesker har sandsynligvis en del sengetøj i enten silke eller bomuld. Det har længe været de mest almindelige materialer at lave sengetøj af. Silkesengetøj føles glat mod huden og kan være helt fantastisk at sove med. Bomuld derimod er mere blødt mod huden og er godt for huden at ånde i, i modsætning til silkesengetøj. Der er dog kommet et nyt materiale på markedet – bambus.

Bambus sengetøj er ifølge mange eksperter noget af det bedste, du kan sove med. Det føles både blødt og silkeagtigt mod huden, samtidig med at kroppen kan ånde. Bambussen har desuden antibakterielle egenskaber. Hvis du har tendens til at svede om natten, er bambus sengetøj helt oplagt, da materialet kan suge sveden, så det føles rart at sove.

Hvad er bambus sengetøj?

Bomuld og silke har som sagt længe været de mest almindelige materialer til at lave sengetøj af. Der er da heller ikke noget galt med hverken silke eller bomuld, men bambus har nogle helt særegne egenskaber, der gør det perfekt til at producere sengetøj af. Sengetøj af bambus er thermoregulerende, hvilket gør det perfekt at sove med både om sommeren og om vinteren. Om sommeren vil sengetøjet føles køligt og om vinteren, vil det føles lunt.

Sengetøjet er produceret af bambus, men frygt ikke. Sengetøjet er hverken kradsende eller mærkeligt at sove med. Materialet er perfekt for personer, der sveder om natten. Sengetøjet i bambus hjælper kroppen med at regulere kropstemperaturen og du vil derfor mærke, at du sveder mindre, når du sover med bambussengetøjet. Bambussen suger tilmed syv gange bedre end bomuld, der ellers siges at have en god sugeevne.

Vævningen af sengetøjet er meget vigtigt for hvordan det føles mod huden. Når du skal vælge sengetøj af bambus, er det derfor en fordel at vælge sengetøj, der er satinvævet. Denne vævning sikre en fløjlsblød overflade og giver en god nattesøvn. Bambussengetøjet kan normalt vaskes ved 60 grader og virker som ny vask efter vask. Sengetøjet er dermed også meget praktisk.

Økologisk og allergivenligt

Du kan med fordel bruge bambussengetøj til både dig og dine børn. Både store og små børn vil kunne ligge med sengetøjet, da de føles så blødt mod huden. Selv sart babyhud vil elske sengetøjet. Sengetøjet kan hjælpe børn, der har svært ved at sove på grund af irriteret hud eller nattesved. Sengetøjet hjælper med at regulere kropstemperaturen, hvilket er en fordel ved babyer og børn.

Sengetøj i bambus kommer selvfølgelig i forskellige kvaliteter. Sørg gerne for at vælge en økologisk variant. Denne variant er særlig god for folk, der lider af forskellige allergier. Mange mennesker med allergi kan være allergiske overfor husstøvmider, der nemt kan findes i vores sengetøj. Bambus er fra naturens siden restisten over for netop støvmider, og derfor vil du kunne reducere fremkomsten af husstøvmiderne, hvis du sover med bambussengetøj. Er du allergiker, kan du med fordel vælge lagner i bambus samt madrasbeskytter i bambus. Denne beskytter kan være med til at holde mængden af bakterier og husstøvmider nede.

Der har sjældent været mere fokus på sundhed, helse og velvære, end der er i tidens Danmark. Opmærksomheden bidrager ikke blot til, at mange danskere motionerer mere og ændrer sine kostvaner, men ligeledes til, at der er større fokus på de meget omtalte sundhedstal. Sundhedstallene er tal, der bruges som en national standardisering på, hvad der er optimalt og omfatter blandt andet kolesteroltal og blodtryk. Målet er, at man bør ligge i den sunde ende af begge samt flere til.

Der er meget, du selv kan gøre, for at holde øje med disse sundhedstal. Men hvorfor er det så vigtigt? Det er vel bare tal? Ja og nej. Der er tale om usynlige data i og med, at lave eller forhøjede tal sjældent mærkes direkte, men indirekte kan give anledning til en lang række sygdomme. Har du eksempelvis et forhøjet blodtryk, er du i risikogruppen for at udvikle hjertekredsløbssygdomme, blodpropper og hjertekramper.

Sådan holder du dig sund

Det er længe siden, at badevægten var den eneste indikator for, om man var sund eller ej. Vægtens lysende neontal og BMI’et er på vej ud, mens mental sundhed og fysisk velvære er i høj kurs. Det er ikke så mærkeligt, for sundhed ér vigtigt, både for unge og gamle. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer i gang med en sundere livsstil, er der en lang række ting, du selv kan gøre eller justere på i dagligdagen, for at blive sundere og på længere sigt forbedre dine sundhedstal. Hvis du vil vide, hvad de er nu, kan du få dem undersøgt og skrevet ned hos lægen. Så kan du eventuelt om et halvt år komme retur, og se, om de har forbedre sig i takt med dine livsstilsændringer.

Netop ordet livsstilsændringer er essentielt, da det indikerer, at du har foretaget mere eller mindre permanente valg i eksempelvis din kost og motion, og at du ikke bare er hoppet på en trendy kur, hvor du udelukkende drikker juice eller spiser tynde supper. Du kan også tage cyklen frem for bussen, tage trapperne fremfor elevatoren, snuppe et stykke frugt til aftenkaffen fremfor et stykke kage. Valget er dit og det er dit ansvar, at dine sunhedstal er i top.

Mål dit blodtryk i hjemmet

Mange seniorer har stor gavn af at måle deres eget blodtryk i hjemmets trygge rammer, da et både er tidskrævende og sommetider besværligt at komme til lægen. Ældre har ligeledes brug for mere opmærksomhed på sundhedstal, end yngre mennesker har. Med en blodtryksmåler kan du holde styr på dine sundhedstal fra hjemmet og løbende selv notere, hvordan de er. Er de forhøjede, kan du få hjælp til at sænke dem, enten ved egen hjælp eller ved blodtrykssænkende medicin udskrevet af din læge.

Er du svagelig eller har du af en anden årsag ikke selv mulighed for at måle dit blodtryk, kan du få din samlever, familie eller hushjælp til at give dig en hånd.