Kategori: Blog

Spisebordet er ofte der, hvor man samles som familie efter en lang dag. Her kan man snakke om vind og vejr, og man kan høre om hinandens dag. Derfor er det vigtigt, at spisebordet er udstyret, således at det altid er et rart sted at være. Denne artikel vil derfor give dig 6 tips til, hvordan du kan gøre dit spisebord til et rart sted at være.

 

Hvordan vælger du et bord?

Det vigtigste, som du skal huske på, når du vælger et spisebord, er, at bordet passer ind i rummet. Det skal gerne se lækkert og indbydende ud, derved vil man nemlig naturligt blive tiltrukket af det og have lyst til at befinde sig ved det.
Hvis du gerne vil finde et bord, som passer perfekt til dit hjem og din familie, så kan du her finde en lang række af spiseborde.

Et lækkert spisebord kan også være praktisk

Udover at have et lækkert bord, som er indbydende, så er det også essentielt, at det er praktisk. Det hjælper ikke noget, at bordet matcher resten af din indretning, hvis bordet ikke kan være i rummet. Men der er dog en løsning.

Til tider er det nemlig nødvendigt med et langt bord, hvis man har inviteret gæster, men det er også frustrerende, hvis bordet skal opfylde hele rummet. Derfor er det utroligt praktisk at have et spisebord med udtræk.
Derved kan du nemt forlænge spisebordet, når der kommer gæster og forkorte det, når de er gået.

Det hele handler om komfort

Hvis du gerne vil have at dit spisebord er indbydende, således at man har lyst til at tilbringe tid der, så handler det i høj grad også om komfort. Komforten kommer hovedsageligt fra den stol, som man sidder i. Derfor er det helt essentielt, at du skaffer nogle lækre spisebordsstole.

 

Sådan kan du øge komforten

Det er dog muligt at øge komforten i højere grad. Dette kan du blandt andet gøre ved at finde flotte stole, som er behagelige at sidde i, uden at de bliver alt for bløde. En anden ting, som du kan gøre, er at anskaffe spisebordsstole med armlæn. Dette vil nemlig give en mere afslappet stemning omkring bordet, og det vil helt sikkert være en fordel.

Sådan kan du pynte dit bord

 

En anden ting, som ikke handler om stolene eller selve bordet, er pynten. Du kan nemlig gøre dit spisebord mere indbydende ved at have lækre dækservietter, flotte bordskånere og matchende salt- og peberkværn.

 

God mad og lækker service sætter prikken over I’et

Når bordet er hentet hjem, stolene er sat op og bordet er pyntet, så mangler du bare et par enkelte ting.
Du mangler hyggeligt selskab om bordet, som kan skabe den rigtige stemning. Denne stemning kan i høj grad blive hjulpet godt på vej af et lækkert måltid mad og noget lækkert service. Service gør nemlig også bordet mere attraktivt, og kvalitetsfyldt service kan være med til at skabe en fantastisk madoplevelse omkring spisebordet.

 

Venter du og din partner en lille ny i den nærtstående fremtid? Hvis det er tilfældet så tillykke! Det er en enormt spændende tid, I går i møde med en masse nye udfordringer og oplevelser – især hvis det er jeres første gang. Der kan være enormt mange ting at se ting, når man venter et barn. Det fleste vil naturligvis gerne skabe de bedste rammer for barnet i dets første tid. Det kan gøres på rigtig mange forskellige måder. En af dem er ved at sikre sig, at indretningen i jeres hjem er helt klar til at danne ramme om jeres barns opvækst.

 

Men der findes et hav af forskellige møbler og forskelligt tilbehør, som er særligt skabt til netop dette formål, og derfor kan det være svært for især nye forældre at navigere rundt i, hvad der er vigtigst at anskaffe sig inden fødslen. Her får du en lille guide til ting, der kan være enormt værdifulde at eje, når man indtager den nye rolle som forælder.

Det helt rigtige puslebord

I den første tid af en babys liv, skal der skiftes mange bleer. Det er de fleste kommende forældre formentlig forberedte på. Men som ny forælder kan det være svært at forberede sig på, præcis hvor mange timer, du og dit barn vil komme til at bruge sammen ved puslebordet. Tiden ved puslebordet er selvfølgelig en nødvendighed den generelle omsorg af et barn, men det er også en oplagt mulighed for at få en lille hyggestund med din baby. Derfor kan det være rigtig meget værd at investere i et godt puslebord, som skaber de helt rigtige rammer for jeres og jeres babys samvær.

En puslepude til hyggestunder ved puslebordet

Som nævnt vil du og dit barn i den første tid utvivlsomt komme til at bruge meget tid ved puslebordet. Derfor er det vigtigt, at ikke kun puslebordet i sig selv, men også området omkring puslebordet ikke skal mange noget. Når først I har anskaffet jer det helt rigtige puslebord til jer og jeres baby, er noget af det vigtigste er at anskaffe sig en behagelig puslepude, som din baby kan ligge komfortabelt på, mens I hygger jer ved puslebordet.

En slyngevugge til de rolige timer

 

Når første bleerne er skiftet og din baby er mæt og veltilfreds, er det vigtigt at give dit barn de perfekte muligheder for at sove godt. Ikke alene får du på sigt et gladere og sundere barn, hvis barnet sover godt om natten, med de rigtige rammer for barnets søvn, kan du endda sikre dig og din partner flere sammenhængende timers søvn – noget, som de fleste nybagte forældre vil kunne nikke genkendende til, er uvurderligt. En rigtig god mulighed for at sikre jeres baby god søvn, er ved at anskaffe jer en slyngevugge. En slyngevugge er en vugge, som primært består af stof og som hænger enten i en krog fra loftet eller fra et dertil produceret stativ. En slyngevugge skaber et trygt, roligt og komfortabelt grundlag for din babys søvn.

 

Det kan ofte være utrolig hektisk, når man skal flytte. Faktisk er flytning en af de mest stressede situationer, som man overhovedet kan stå i. Derfor er det godt at være godt forberedt, for god forberedelse giver langt mindre stress. Det er faktisk af utrolig stor betydning, at man får en god flytning, for det er altid vigtigt, at man får en god start, når man starter på et nyt kapitel i sit liv. Og det at flytte til en ny bolig kan for de flestes vedkommende betegnes som et helt nyt kapitel i livet.

 

I det følgende får du 4 gode råd til, hvordan du kan få en god flytning og dermed en god start på den nye tilværelse.

 

De 4 gode råd er følgende:

  • Begynd at planlægge i god tid
  • Hyr et flyttefirma
  • Vær obs på opbevaringen af skrøbelige ting
  • Vent med at indrette den nye bolig

 

Først og fremmest er det vigtigt, at man begynder at planlægge i god tid. Tænk alle scenarier igennem og gå i gang med at ordne det, som kan ordnes allerede inden flytningen. Dernæst er det altid det værd at hyre et godt og pålideligt flyttefirma. Sørg for at de mest skrøbelige ting er opbevaret sikkert og trygt, så behøver du nemlig ikke at bekymre dig om det. Og sidst men ikke mindst: vent med indretningen af den nye bolig! I har masser af tid!

 

Flytning skal være en god oplevelse, også for børnene

Det er en rigtig stor ting at flytte fra en bolig til en anden, især hvis man har børn. Børn knytter stærke bånd til den bolig, som de vokser op i, og derfor kan det for nogle børn være temmelig svært at skifte tilværelsen i den gamle bolig ud med en ny og ukendt tilværelse i en ny og fremmed bolig. Derfor bør man være obs på at skabe de bedste rammer for selve flytningen. Det er nemlig også vigtigt, at børnene får en god start.

 

Børn kan hurtigt blive påvirket af stressede situationer, og derfor handler det om at skabe så trygge rammer for dem som muligt. Det er derudover også rigtig vigtigt, at de får lov til at sove i trygge rammer på selve flyttedagen. Det kan dog være rigtig svært at skabe de optimale rammer, når nu alt til en vis grad er præget af uorden. Men med godt børneudstyr til puttetiden bliver det hele meget nemmere, og det gode børneudstyr finder du hos sovedyret.

 

Spar penge på energiforbruget

Man kan hurtigt have mange udgifter i forbindelse med en flytning, og derfor bør man også hurtigt kigge på, hvordan man kan tjene pengene ind igen. En af måderne hvorpå man kan spare rigtig mange penge er ved at få foretaget en komplet energirenovering, og er man lige flyttet i ny bolig, kan det sagtens betale sig at gå i gang med en energirenovering med det samme. Jo hurtigere man kommer i gang, desto flere penge sparer man, og som boligejer er der rig mulighed for at få hjælp til opgaven af kompetente og pålidelige fagfolk. Få et godt tilbud på en energirenovering allerede i dag og kom godt fra start i din nye bolig.

Gulvvarme er de seneste år blevet meget populært. Det skyldes, at der er mange fordele ved gulvvarme og det er ikke så dyr en opvarmningsform, som gulvvarme har ry for at være. Nogle af fordelene er:

 

  • Ingen fodkulde i de kolde måneder
  • Jævn opvarmning´af hvert rum
  • Mindre varmeforbrug, så du sparer penge
  • Energibesparende varmeløsning
  • Indretning uden at skulle tage hensyn til radiatorer

 

 

Skru ned for varmen og spar penge – uden at fryse

Gulvvarme har så god en varmefordeling, at du kan skrue lidt ned for temperaturen og rummet vil stadig føles dejligt varmt. Hvis gulvvarmen i et rum er sat til 20 grader, vil rumtemperaturen føles som 2 grader højere, altså 22 grader. Den gode varmefordeling skyldes, at rummet ved brug af gulvvarme opvarmes nedefra og op – modsat radiatorer. Dette er særligt behageligt under hensyntagen til, at danskere bruger mere end 2 timer og 30 minutter foran fjernsynet hver dag. Denne gennemsnitlige siddetid bliver kun længere med populariteten af online spil og oplever endnu mere vækst siden den danske regering opgav sit monopol på online casino, poker og sportsvæddemål, der giver plads til licenserede operatører som PokerStars.

 

Ingen pladstagende radiatorer

Idet gulvvarme ikke kræver radiatorer, men blot en lille termostat, skal du ikke tage højde for radiatorerne i indretningen af boligen. Det giver dig større indretningsfrihed. Desuden er den lille termostat ofte trådløs, så du skal heller ikke tage hensyn til ledninger.

Ved valg af eller skift til gulvvarme opstår der mange spørgsmål og spekulationer om fx prisen, om det bør være el- eller vandbaseret, hvilken temperatur det skal indstilles til, hvad gulvet har at sige, hvordan det monteres og ikke mindst udluftes?

 

Først og fremmest er det vigtigt at være opmærksom på, at reaktionstiden ved indstilling af varmen tager væsentlig længere tid, end hvad man er vant til fra radiatorer. Der kan gå op til 12 timer, (alt efter, hvilket materiale rørene er lagt i) før varmen er tilpasset.

 

Har fjernvarmeanlægget været slukket hen over sommeren, anbefales det at skrue det langsomt op over en periode. Herved spares der flere penge og udledes mindre CO2, end hvis man skruer fuldt op fra start.

 

Start med en fremløbstemperatur på 30-40 grader             , og øg langsomt temperaturen i takt med, at det bliver koldere udenfor og efter behov. Når sensommernætterne begynder at blive køligere, opjusteres rumtermostaten til 17-18 grader, og når temperaturen i dagstimerne også begynder at falde, indstilles rumtemperaturen til det ønskede i vinterperioden.

 

Når gulvvarmen er tændt, er det vigtigt, at man fortsat lufter ud et par gange om dagen for at sikre et godt indeklima. Man behøver ikke at slukke for gulvvarmen under udluftningen, da boligens temperatur ikke når at falde i den korte periode, udluftningen varer.

 

Prisen på gulvvarme afhænger især af, om det skal være el- eller vandbaseret gulvvarme, og om den nuværende gulvbelægning skal brydes op. Derudover er det vigtigt at notere, at ikke alle boliger er egnet til vandbaseret gulvvarme. For at opnå den bedste komfort skal boligen være godt isoleret, da vandet til gulvvarmeslangerne ikke bliver ført frem med den samme høje temperatur som til radiatorer.

 

El-gulvvarme er den dyreste i drift, og de årlige driftsomkostninger antages at være 2-3 gange dyrere end vandbaseret gulvvarme. Til gengæld er el-gulvvarme både lettere og billigere at installere. Det er ikke en nødvendighed at bryde den gamle gulvbelægning op, da det sagtens kan installeres oven på det eksisterende. Pga. den tunge installationsproces ved vandbaseret gulvvarme, foretrækkes el-gulvvarme specielt på badeværelser og førstesale.

 

Det er mindst dobbelt så dyrt at skifte til gulvvarme, hvis gulvbelægningen skal brydes op, da udgifterne til nyt materiale og bortskaffelse af det gamle hurtigt løber op.

 

Ved vandbaseret gulvvarme kan det være en god idé at dele gulvvarmen op i flere, mindre kredse, så man har mulighed for at styre temperaturen i de forskellige kredse uafhængigt af hinanden.

Med deres stilfulde udseende, miljøbevidste design og fokus på hjemlig moderne hygge, lader biopejsen til at være et ideelt valg til alle hjem, der ønsker glæden ved de åbne flammer i det klassiske ildsted, men gerne vil undgå arbejdet, energispildet og svineriet der følger med den gammeldags model.

Biopejsen er simpel, elegant og kan installeres i ethvert ønsket rum, da biopejsen modsat andre ildsteder, ikke kræver nogen form for skorsten eller udluftning – dette skyldes, at biopejse drives af ren bioethanol, der ikke påvirker indeklimaet på nogen negativ måde: Modsat afbrændt træ eller simple stearinlys som spreder gasser og partikler i rummet der kan være skadelige for lungerne, udsender en tændt biopejs med levende flammer kun milde vanddampe og carbondioxid – pejsen er derved et mildere og renere alternativ, som er sundere for både hjem og beboere.

Længes du efter den afslappende følelse af at kunne sætte dig foran pejsen efter en lang dag og nyde synet af flammer der danser stille frem og tilbage, mens du nyder en kop te og værdsætter stilheden, kan en biopejs væg være en energivenlig mulighed for at få dine behov for god hjemlig hygge opfyldt, uden samtidigt at sætte helbredet på spil.

Et energivenligt alternativ

En biopejs er et smukt alternativ til stearinlys og almene pejse, men vil desværre aldrig kunne anvendes som primær varmekilde i et hjem.

Et almindeligt ildsted der brænder træ, producerer omtrent 6-9kW varme, hvilket ikke kan opnås på samme måde ved anvendelse af bioethanol afbrænding, der generere cirka. 3,5kW. Man vil stadig kunne varme et enkelt rum op og lune tæerne nær den tændte biopejs, men at varme et helt hus op selv, kan den lille hyggelige biopejs desværre ikke.

Dette er dog heller ikke meningen med biopejse, hvis formål er langt mere æstetisk: En biopejs er til de der ønsker alle de hyggelige momenter forbundet med den traditionelle pejs, men som gerne vil undgå alle de mere irriterende aspekter: Slut med sod, slut med at anskaffe brænde og bære det ind i stuen, slut med at skulle smide asken i skraldespanden og støvsuge konstant fordi de afbrændte partikler lægger sig som et tykt støvlag på alle overflader, og slut med at afbrænde uanede mængder træ.

Bioethanol, en grøn vedvarende energikilde

Biopejsens brændstof består af ren bioethanol, en alkohol baseret på vegetabilske restprodukter, oftest stokke fra majs eller rester af halm, og betragtes derfor som en af de få bæredygtige vedvarende energikilde. Bioethanol er udover dette ofte økologisk, og er miljømæssigt forsvarligt.

Bioethanol producerer 19-86 procent mindre CO2 end benzin ved forbrænding, afhængigt af produktionsmetoden. Hvor megen forskel der er at finde mellem CO2 afledning i en biopejs, sammenlignet med en almen pejs der brænder træ vides endnu ikke, men studier er allerede startet for at påvise hvorvidt bioethanol kunne være fremtidens mulighed for at nyde et levende ildsted i hjemmet, uden at skade miljøet hver gang flammerne tændes.

Når det kommer til at holde en fed fest derhjemme, gælder det i høj grad om at lave de rette forberedelser. I princippet har du naturligvis ikke brug for det store for at få tingene til at køre rundt, men du kan imidlertid tage festen til det næste niveau ved at investere i et par forskellige ting.

Start derfor blot med at få købet noget mad og drikkelse ind, så gæsterne har noget at forsyne sig med i løbet af aftenen. Dernæst kan du give dig i kast med at kigge nærmere på de 4 nedenstående forslag, der alle har det til fælles, at de kan være med til at gøre festen bedre og sjovere.

1 – Beer pong bord

De fleste har stødt på et beer pong bord i diverse amerikanske ungdomsfilm, men i den seneste årrække er den populære festleg ligeledes blevet et almindeligt skue til danske fester.

Det er virkelig en investering, som er alle pengene værd, da det er en leg, som alle kan være med i og underholde sig med en hel aften. Samtidigt er det langt fra dyrt at finde en variant, som er af god kvalitet og i den rette størrelse.

Uanset hvad bør du således overveje at købe sådan et bord til din kommende fest – dernæst mangler du bare et par krus og en bordtennisbold eller to.

2 – Et ordentligt musikanlæg

Hvis der skal være gang i musikken til langt ud på natten, nytter det ikke noget at diske op med et halvsløjt musikanlæg. Dette vil nemlig med sikkerhed volde store problemer, som i sidste ende kan gå ud over stemningen.

Sørg derfor for enten at købe eller låne et musikanlæg, som kan stå distancen. På den måde sikrer du dig de rette forudsætninger for, at bassen kan følge med tempoet i løbet af hele festen.

Der er trods alt næsten ikke noget værre, end når lyden bare bliver til støj, hvis der skrues op for anlæggets volumen.

3 – Rigeligt med mad og drikke

Som allerede nævnt er tilstrækkeligt med mad og drikke en forudsætning for, at alt fungerer, som det skal. Uden mad og drikker duer helten nemlig ikke, og det vil med sikkerhed gå ud over stemningen til festen, hvis der lige pludselig er sparsomt med snacks og drikkevarer tilbage.

Altså kan det kun tilrådes, at du køber rigeligt ind på forhånd. Det er immervæk bedre at have købt for meget end for lidt.

4 – Det rette outfit

Slutteligt er det selvfølgelig også vigtigt, at du som vært eller værtinde står skarpt i dit outfit. Således bør mandlige værter tænke over, hvorvidt de vil gå med en mere formel løsning, såsom et jakkesæt, eller eksempelvis en mere afslappet T-shirt eller skjorte.

Hvis du tværtimod er værtinde, gælder det naturligvis om at gå på udkig efter den helt rigtige kjole til fest – her er det naturligvis kun fantasien, der sætter grænser, så du har rig mulighed for at udpege en smuk og unik kjole.

Er du vild med en moderne indretningsstil? Og har du ligeledes interesse for de mange forskellige teknologiske muligheder, som begynder at dukke op på markedet?

I så fald vil du med alt sandsynlighed blive glad for at læse nedenstående 5 gode tips til, hvordan du hurtigt og enkelt kan gøre dit hus mere moderne.

I sidste ende kræver det faktisk ikke det store at få optimeret boligen, der hvor der er mest brug for det. Det gælder imidlertid om at få undersøgt dine forskellige muligheder og opsøgt den inspiration, som du har behov for.

1 – En universal fjernbetjening

For blot et par år siden, var det mere end normalt at have et helt hold af fjernbetjeninger placeret på fjernsyns- eller sofabordet. Der var én til fjernsynet, én til DVD-afspilleren, én til musikanlægget og måske også én eller to mere til en helt fjerde elektronisk enhed.

Dette har du dog selvfølgelig ikke længere brug for i nutidens højteknologiske samfund. Tværtimod kan du have den fulde kontrol over alle dine elektroniske enheder i form af en universal fjernbetjening.

Der er er således ingen grund til at gøre dagligstuen rodet og sjusket, når du kan modernisere og effektivisere dine elektroniske systemer. Først og fremmest bliver det nemmere at kontrollere dine forskellige enheder, og for det andet kommer boligen også til at fremstå mere organiseret, stilren og moderne.

2 – Stikkontakter med USB

Sidder du af og til mageligt i sofaen, men føler dig nødsaget til at rejse dig og finde en stikkontakt, fordi mobiltelefonen mangler strøm? Så kan du med sikkerhed drage fordel af at modernisere boligen ved hjælp af stikkontakter med USB.

På den måde kan du lade din mobil eller tablet op uden det store besvær. Samtidigt giver det dig mulighed for at bruge den traditionelle del af stikkontakten på at lade en hvilken som helst anden enhed op, alt imens du bruger USB-indgangen.

Altså kan du slå to fluer med et smæk, hvilket særligt er fordelagtigt, hvis der opstår en lille, verbal kamp om retten til stikkontakten.

3 – Et IP-kamera

Hvis du for alvor ønsker at modernisere dit hus, er et IP kamera den ultimative løsning. Med sådan et overvågningssystem af den rette kaliber kan du nemlig holde øje med sikkerheden af din bolig, selv når du er på farten.

Der er med andre ord tale om en mulighed for at føle dig sikker, når du ikke er derhjemme.

4 – Gå ikke på kompromis med kvaliteten af din elektronik

Såfremt du i sandhed ønsker at blive glad for dine moderne investeringer, er det essentielt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten af elektronikken. Spar derfor hellere på et andet område.

5 – Hold dig til en moderne indretningsstil

For at opnå en moderne bolig, kræver det ikke bare, at du investerer i de helt rigtige produkter – det er samtidigt vigtigt, at du ikke har noget stående, der bryder med den moderne indretningsstil. For eksempel gælder det om at skille sig af med antikke møbler eller genstande, som ikke passer ind.

Vi bliver alle sammen ældre, og før vi ved af det, er vi blevet så gamle, at vi har brug for hjælp til at gøre en masse ting. Hvis man snakker lidt med de ældre mennesker her i landet, så hører man ofte, at de føler, at tiden bare fløj af sted. Den ene dag tager den anden, og det ene år tager det andet. Når nu tiden går så stærkt, så kan det være en god idé at fremtidssikre nogle ting. Det kan eksempelvis være en god idé at fremtidssikre sit hus, og det kan du blandt andet gøre ved på forhånd at gøre dit badeværelse ældrevenligt.

 

Noget af det mest besværlige at gøre, når man bliver ældre, og kroppen ikke formår det samme, som den en gang gjorde, er at komme på toilet. Det kan virkelig være en kamp uden lige, men det behøver det slet ikke at være. Du kan eksempelvis allerede nu investere i en bækkenstol, som gør toiletbesøget betydeligt lettere. Hvis man ikke har et hjælpemiddel som det førnævnte, så kan det hurtigt gå hen og ødelægge hele ens hverdag, fordi det er sådan en kamp at komme på toilettet.

 

Gode investeringer

 

Der er måske mange, der tænker, at det for dem overhovedet ikke er nødvendigt allerede nu at tænke på at anskaffe sig forskellige hjælpemidler til ældre. Men der er altså tale om en god investering, og jo før man gør investeringen, desto bedre. Det er eksempelvis en rigtig god idé at investere i en toiletstol, og sådan en kan fås til en rigtig god pris.

Teknologien er under konstant forandring og udvikling, og derfor kommer der også flere og flere smarte løsninger på markedet. I dag findes der eksempelvis toilet med skyl og tørring. Det lyder til at være helt vildt, og det er det faktisk også. Men det er ikke vildere, end at man absolut bør overveje, om man ikke skal investere i sådan et. Det kan gøre hele ens hverdag betydeligt lettere, og så sparer man på kræfterne, som man så kan bruge på andre mere interessante ting.

Som ældre menneske handler det hele tiden om at spare på kræfterne, da man helt naturligt ikke har så meget energi mere. Dette kan man gøre på mange forskellige måder, men det er absolut anbefalelsesværdigt, at man tager et kig på de nye produkter, der kommer markedet, og som især henvender sig til ældre mennesker. Det er nemlig den nye store målgruppe for producenterne, jævnfør den demografiske udvikling de seneste årtier.

 

Produkter af høj kvalitet

 

Når man nu er ude og investere i sin egen fremtid, så kan man også lige så godt gøre det ordentligt. Der er ingen grund til, at man køber andenrangs produkter, for det skal altså også kunne holde til noget. Til badeværelset kan man få en toiletforhøjer af rigtig god kvalitet, og den fås endda til en utrolig favorabel pris. Der er i højeste grad tale om et genialt produkt, hvor der både er tænkt på anvendelighed og design.

Vi lever i en verden af traditioner, retningslinjer som vi føler os mere eller mindre forpligtede til at overholde. Dog kan det være svært at finde på de rigtige indflyttergaver, når man inviteres til housewarming eller indflytterfest. Situationen bliver naturligvis nemmere, hvis der følger en ønskeliste med invitationen, dog sker dette sjældent i disse forbindelser, prøv derfor at finde nogle gode indflyttergaver, der passer til husets indretning og værtens, eller værtindens, personlige stil.

Man går aldrig galt i byen med små søde nipsting, køkkenredskaber, tekstiler eller tørvarer såsom krydderier og dåsemad. Indflyttergaven med salt og peber er en tradition man ikke kan komme udenom og stammer fra udsagnet om ’at have salt til et æg’.

De perfekte indflyttergaver til studerende og unge, der flytter hjemmefra første gang

Det er ingen hemmelighed, at unge der flytter hjemmefra for første gang oftest, er dårligere stillet økonomisk end resten af familien. Derfor kan man altid finde en god og brugbar indflyttergave, hvis man bare tænker sig om. Det kan være at personen mangler nogle bestemte køkkenredskaber; gryder, pander, skåle, bestik, service og andet er derfor ét bud på en god indflyttergave. Derudover kan man naturligvis altid sørge for at der kommer mad på bordet i det nye hjem, enten ved selv at sammensætte en ’madkurv’ med basisvarer eller ved at give gavekort til et supermarked.

Værtindegaver er sværere at finde hoved og hale i end indflyttergaver

Én ting er, at man skal finde indflyttergaver til sine familiemedlemmer, venner, kolleger eller andre bekendte – noget helt andet er, når man er på jagt efter den perfekte værtindegave. De klassiske værtindegaver består naturligvis enten af blomster og chokolade, parvist eller enkeltvist, dog er det blevet moderne at finde på nogle mere personlige værtindegaver, når man inviteres til indflyttermiddag eller housewarming. Det handler som altid om at have modtageren for øje når man går på jagt efter den perfekte gave, derfor skal man have en vis baggrundsviden om modtagerens personlige stil og sans for kvalitet før man vælger at købe ting såsom nips, tekstiler eller køkkenredskaber som værtindegaver.

Flere ideer til gode indflyttergaver

Vi har nu været igennem forslag til indkøb af indflyttergaver til en specifik målgruppe samt indkøb af værtindegaver. Man kan dog gå andre veje end blot at give blomster, madkurve, køkkenredskaber og lignende som indflyttergave. En anden idé er at give en indflyttergave, der får modtageren ud af deres nye hjem – det lyder trivielt, men det virker og bliver oftest modtaget med kyshånd. Der kan her være tale om selvforkælelse i form af en biograf-, eller spatur, eller en anden oplevelsesgave såsom en helikoptertur til manden, der har alt.

Især i de nyere generationer er det blevet en vane, at en sjov hadegave florerer i vennegruppen, således at den i vennekredsen, der først flytter hjemmefra, modtager en fælles gave fra de andre som derefter skifter hjem som vennerne får deres egne lejligheder. Denne gave vil oftest være en sød styggelighed, i form af en grim keramikfigur, en lampe eller et billede.

I alle parforhold er der meget spænding og gnister i starten, og man har svært ved at holde fingrene væk fra hinanden. Men for mange forsvinder spændingen og gnisterne med tiden, fordi det ikke føles nyt længere, og alt bliver derefter mere rutinepræget. For mange parforhold er resultatet af dette, at deres sexliv bliver mindre aktivt, mens det i nogen tilfælde dør helt ud.

 

Hvis dit parforhold er kommet til dét punkt, er det meget vigtigt, at begge parter gør en aktiv indsats, fordi at holde liv i spændingen – og der er mange måder I kan gøre det på. I kan eksperimentere med sexlegetøj, spille rollespil, købe frækt undertøj osv.

 

Selv hvis du og din partner har et godt sexliv, kan det være sjovt og spændende at lave noget nyt engang imellem. Hvis I virkelig vil have gang i jeres sexliv, så er det en fantastisk idé, at gøre jeres soveværelse lidt mere sexet – så vil jeres lyster automatisk blive lidt mere tændte, når I går ind i soveværelset.

 

Her får du 2 bud på ting, der øjeblikkeligt vil transformere ethvert soveværelse til et erotisk legerum.

 

 

Sexgynger

 

En sexgynge kan virkelig tilføje en ekstra dimension til dit parforholds sexliv. Tænk på en gynge på en legeplads, men for voksne. Når man har sex på en gynge, kan man få en meget legesyg følelse, som netop tilføjer den dér ekstra dimension, som gør sex endnu bedre. Ved at have samleje på en sexgynge, vil dig og din partner også have mulighed for at prøve forskellige stillinger, I måske aldrig har prøvet før.

 

For nogen lyder det måske lidt voldsomt, at have en sexswinge hængende i soveværelset – specielt hvis man har børn, der kan finde på at gå ind på værelset. Heldigvis findes der flere forskellige sexgynger, hvoraf nogle er meget praktiske. Disse lidt mere praktiske sexgynger kan nemlig hænges op på en dør, eller et stativ, der følger med gyngen, og så kan man altid tage den ned og gemme den væk, når man er færdig med at bruge den. Hvis man dog vil gå all-in, så findes der også sexgynger, der er lidt mere robuste, og som monteres i loftet.

 

 

Store spejle

 

Den anden ting, der virkelig kan gøre soveværelset lidt sjovere for sexlivet, er at hænge store spejle op på væggene. Spejlene kan egentlig hænge hvor som helst på væggene, og endda på loftet. Idéen er, at du og din partner vil kunne se jer selv, mens I har sex. Dette kan også nemt tilføje en ekstra dimension til sexlivet, fordi I nu vil kunne se jer selv fra flere forskellige vinkler, som I slet ikke har prøvet før.

 

Her er der tale om helt almindelige spejle, og ikke nogle deciderede sex spejle. Så hvis I har gæster på besøg, og de skal have en rundvisning af huset, kan I bare være rolige. Når I kommer til soveværelset, kan I nemt fyre en uskyldig hvid løgn af, og sige, at I synes bare at de mange spejle får rummet til at virke lidt større.